Telt ház előtt verte el otthon a Fradi az Újpestet

futball
2018 szeptember 29., 19:45
comments 220

A listavezető Ferencváros közel 21 ezer néző előtt 1-0-ra győzte le az ősi riválisát, az Újpestet az NB I. 9. fordulójának szombati rangadóján. Ez volt a két csapat történetének 224. bajnoki összecsapása, a zöld-fehérek 102. alkalommal győztek, 61 döntetlen és 61 vereség mellett.

Az újpesti Mijusko Bojovic (b), Branko Pauljevic (j) és a ferencvárosi Ivan Petrjak (k) az NB I. 9. fordulójában játszott FTC-Újpest mérkőzésen a Groupama Arénában 2018. szeptember 29-én.
photo_camera Az újpesti Mijusko Bojovic (b), Branko Pauljevic (j) és a ferencvárosi Ivan Petrjak (k) az NB I. 9. fordulójában játszott FTC-Újpest mérkőzésen a Groupama Arénában 2018. szeptember 29-én. Fotó: Czagány Balázs/MTI/MTVA

A kezdőrúgás előtt Géczi Istvánra, a Ferencváros legendás kapusára emlékeztek, aki több mint 500 meccsen védte a zöld-fehérek kapuját, és tagja volt az 1965-ban VVK-győztes csapatnak is. A két szurkolótábor az egész stadiont elborító élőképpel fogadta a csapatokat.

Az első félidő jelentős részét rengeteg, a szurkolókat is bosszantó technikai hiba és eladott labda jellemezte, emiatt nem igazán alakult ki folyamatos játék. A legnagyobb lehetőséget az újpestiek dolgozták ki a 37. percben, gyakorlatilag az első értékelhető újpesti támadás fejeződhetett volna be góllal, de Dibusz Dénes lábbal hárította Zsótér Donát közeli próbálkozását.

A félidő után is a hazaiak irányították a mérkőzést, és az 57. percben megszületett a meccs egyetlen gólja: Lanzafame vett le egy beadást 8 méterre háttal a kapunak, majd fordulásból tekert a hálóba. Az Újpest hátrányban sem tudott újítani, szinte csak a vendég térfélen zajlott a játék. Böde Dániel a pályára lépése utáni első labdaérintésből helyzetbe került, de nem tudta lezárni az meccset.

Az újpesti Filip Pajovic (b), Mijusko Bojovic (j) és a ferencvárosi Varga Roland (b2) az NB I. 9. fordulójában játszott FTC-Újpest mérkőzésen a Groupama Arénában 2018. szeptember 29-én.
photo_camera Az újpesti Filip Pajovic (b), Mijusko Bojovic (j) és a ferencvárosi Varga Roland (b2) az NB I. 9. fordulójában játszott FTC-Újpest mérkőzésen a Groupama Arénában 2018. szeptember 29-én. Fotó: Czagány Balázs/MTI/MTVA

Az újpestiek a hajrában sem jelentették veszélyt a hazaiak kapujára, így a Ferencváros magabiztosan vitte el a 3 pontot. A bajnokságot 23 ponttal a Fradi vezeti, az Újpest 10 ponttal a nyolcadik. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.