A bátyja hajíthatott le egy négyéves fiút egy hétszintes brooklyni ház tetejéről

külföld
2018 szeptember 30., 10:26
comments 70

Shawn J. Smith szombaton hajnali háromkor szólított le két intézkedő rendőrt pár háztömbnyire brooklyni otthonától. "Beszélnem kell magukkal" - mondta a húszéves férfi a rendőröknek. "Az öcsém talán megsérült. Talán meg is halt" - mondta, hozzátéve, hogy a helyszínen ennél többet is elárulhat.

A rendőrök riasztották az illetékes örsöt, ahonnan aztán ki is érkeztek a megadott címre, ahol a ház hátsó udvarában rá is találtak Smith négyéves öccsének holttestére.

A rendőrök szerint a kisfiút bátyja hajíthatta le a tetőről, akit gyilkossággal gyanúsítanak. Hogy miért tehette, azt nem tudják, de állításuk szerint van felvétel arról, amint éppen felviszi az öccsét a tetőre.

Szomszédai szerint a kisfiú, Shimron kedves gyerek volt, aki mindig nevetve szaladgált úton az iskolába, vagy onnan hazafele. "Mindig mosolygott, mindig nevetett és futkározott, mint egy átlagos négyéves. Ezért olyan szomorú ez az egész" - mondta Nicole Pierre, a harmincéves foglalkozásterapeuta, aki 22 éve lakik a hétszintes házban, aminek a tetejéről ledobták a kisfiút. A ház lakói szerint a meggyanúsított testvér mentálisan nem volt stabil. A New York Times szerint a meggyanúsított testvérnek nincs priusza, és annak sincs nyoma, hogy a gyermekvédelemnek bármikor be kellett volna avatkoznia a család életébe.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.