Így mondja ki egy kardszárnyú delfin azt, hogy “helló”

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végéig. Köszönjük, hogy összedobjátok. Akkor nem tartozunk majd senkinek, csak köszönettel - nektek.

Amerikai kutatók különféle hangok kiadására tanították meg Wikie-t, a 14 éves nőstény orkát. Többek között egész érthetően képes kimondani azt, hogy “helló”, bár a tudósok hangsúlyozzák, hogy ez nem emberi értelemben vett beszéd. De azért klasszul hangzik, főleg, ha feltekered a hangerőt.

Wikie-nek ráadásul lazán megy az, amiért én vért izzadtam az ovis logopédusnál, vagyis hogy csövet formázzon a nyelvéből. A hellózásában meg az a legjobb, hogy milyen rekedtes filmszínészhangon szólal meg embernyelven.

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végig
Eddig összegyűlt: 9,7 millió Forint

Egész évben sokan támogattátok a szerkesztőséget, a ti segítségetek nélkül a 444 nem tudna stabilan működni. Most év végéig még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni, ezt a pénzt az újság bővítésére fordítanánk, például abban is segítene, hogy januártól két új riporterrel kezdjük az évet. Segíts, hogy a 444 bővülni tudjon!

Támogasd a 444 szerkesztőségét!
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.

Nélkületek nincs 444

Csak a 444 és a sajtószabadság ügye mellett elkötelezett olvasók támogatása teszi lehetővé, hogy alaposan tudjunk foglalkozni a legfontosabb témákkal.