14 év után vallott be egy gyilkosságot, mert gyötörte a lelkiismerete

Scott Pritchard

2004 óta volt megoldatlan egy 19 éves sunderlandi férfi halála, egészen idén nyárig, amikor egy nő besétált a rendőrségre, és beismerte, ő a tettes.

Scott Pritchardot súlyos fejsérüléssel találták meg otthonában 2004 januárjában, majd a kórházban halt meg. 300 nyomozó dolgozott az ügyön, 1600 embert hallgattak meg, mégsem sikerült megoldani az ügyet egészen addig, amíg a 36 éves Karen Tunmore, egy gyerekfoci-edző be nem vallotta idén nyáron.

Hétfőn hoztak ítéletet az ügyben a Newcastle-i bíróságon, Tunmore életfogytiglant kapott, legkorábban 17 év múlva szabadulhat. Azért vallott, mert nem bírt a lelkiismeretével.

Azt mondta, az eset napján egy Steven nevű férfival volt, és pénzt kértek Pritchardtól. Amikor nem adott nekik, olyan dühös lett, hogy baseball-ütővel ütni kezdte a fejét.

2005-ben Pritchard apját vádolták meg a gyilkossággal, 16 hónapot őrizetben is töltött, majd ejtették a vádat, mert nem volt elég bizonyíték. Most kórházban van, miután szívrohamot kapott. Otthonába korábban azért nem tudott visszatérni, mert a közösség őt tartotta gyilkosnak, betörték az ablakát és megfenyegették, hogy felgyújtják a házát.

A rendőrség szerint Tunmore súlyosan megbánta, amit tett, a lelkiismeret-furdalás pedig mostanra elviselhetetlen lett. Azt nem mondta el, kicsoda a Steven nevű férfi (lehet, hogy nem is ez a neve), de a rendőrség sejti, ki lehet. (Guardian)

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.