Az ellenzéki EP-képviselőnek szükségtelen felszólalnia az Országgyűlésben, hiszen már ismert a véleménye, mondja a Fidesz

444 Hírlevelek
Hírleveleink házhoz visznek mindent, amit tudni kell.

Miután az Európai Parlament Orbán Viktor ellenkezése ellenére is elfogadta a magyar kormányt elítélő Sargentini-jelentést, a kormánypártok elhatározták: ők meg elfogadtatnak egy határozatot a magyar Országgyűlésben, amelyben elítélik a Sargentini-jelentést.

Erről az előterjesztésről szerdán fognak vitázni a Parlamentben. Ujhelyi István, az MSZP egyik EP-képviselője jelezte, hogy felszólalna a vitán, ehhez azonban uniós ügyként kéne tárgyalni róla. Erről viszont az előterjesztő kormánypárti képviselők a Hír Tv beszámolója szerint hallani sem akarnak, ahogy arról sem, hogy Ujhelyi felszólaljon.

Az indoklás díjnyertes:

Azoknak az ellenzéki politikusoknak, akik az Európai Parlamentben megszavazták a Sargentini-jelentést - Ujhelyi megszavazta - szükségtelen felszólalni a Parlamentben, mert már ismert a véleményük.

“Ujhelyi EP-képviselő úrnak nem kell félnie semmitől, a magyar emberek pontosan ismerik az ő véleményét” - mondta a Hír Tv-nek Menczer Tamás, tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkár. Ahogy az államtitkár szerint azt is mindenki tudja, hogy Ujhelyi “egy bevándorláspárti politikus”.

A hazai ellenzéki képviselők azért felszólalhatnak majd a vitában. A házbizottság hétfőn dönthet arról, hogy megváltoztatják-e az előzetes minősítését a napirendnek és uniós ügyként tárgyalnak-e róla, és így Ujhelyi is felszólalhat-e.