Dili a parlamentben: BSZSZ-triumvirátus támadja Magyarországot, a sajtószabadság miatt tiltottak le egy lapot

politika
2018 október 01., 12:58

Hétfőn ülésezett az országgyűlés, több fontos kérdésben is állást foglaltak a honatyák.

Vejkey Imre (KDNP): A BSZSZ-triumvirátus támadja Magyarországot

Ami a 

  • Brüsszel
  • Strasbourg
  • Soros

„kozmopolia triumvirátust” jelenti, ami szerinte most ünnepel a Sargentini-jelentés elfogadása miatt. 

„Azt hiszik, győztek, és a gyökereinket képező keresztény civilizációt el tudták pusztítani, azt hiszik, megtörtek bennünket”, mondta a képviselő, de szerinte tévednek, mert a magyarok megvívják a csatát. (A teljes felszólalás videón az Indexen.)

Cseresnyés Péter: Sajtószabadság van

A volt századvéges, most Párbeszéd-képviselő Mellár Tamás kérdezett napirend előtt arról, miért szedték le az internetről egy kritikus Bod Péter Ákos-írás miatt a Századvég folyóirat legújabb számát és miért rúgták ki a szerkesztőséget.

Cseresnyés Péter, az Innovációs és Technológiai Minisztérium parlamenti államtitkára azt válaszolta:

Sajtószabadság van, tudomásul kell venni!

Az államtitkár szerint ez azt jelenti, hogy egy írást szabadon kiadhat egy szerkesztőség, egy szerkesztőbizottság, vagy azt mondhatja rá, hogy nem foglalkozik ezzel. Hogy ez hogyan illik a konkrét esetre, az nem derült ki.

Sőt, Cseresnyés azt mondta

Bod Péter Ákos cikke elérhető, nem tiltotta le senki,

Mellárban pedig szerinte Kádár-nosztalgia él, amiért meg akarja szabni, hol mi jelenhet meg. 

És valóban, a lapszám letiltása után a cikkek valóban elkezdtek pdf-ben terjedni az interneten, úgyhogy igazán nem mondhatja senki, hogy nem lehet elérni őket. (A felszólalásokat az Index szemlézte)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.