Meghalt a francia dalszerző, Charles Aznavour

GYÁSZ
2018 október 01., 12:55
comments 66

80 évnél hosszabb karrier után, 94 éves korában meghalt Charles Aznavour. Az örmény bevándorlók családjából származó Aznavour pályafutása során több mint 180 millió lemezt adott el és 60 filmben szerepelt. 

Legismertebb dala talán az 1974-es She volt: 

link Forrás

A CNN 1998-ban az évszázad szórakoztatójának nevezte. Pályafutása során 94 országban lépett fel, és hét nyelven énekelve több mint 1200 dalt rögzített. Rengeteg hírességnek, így uralkodóknak és pápáknak is énekelt, számos jótékonysági koncertet adott. Dalainak visszatérő témája volt fiatalkori élete, ahogy bevándorlók gyerekeként kellett élnie Párizsban. 

link Forrás

Kilencvenes éveiben is aktív volt: idén novemberben indult volna francia és svájci turnéra, és nem rég tért vissza Japánból, ahol le kellett rövidíteni a turnéját, mert eltörte a karját. (BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.