18

Figyelem, felnőtt tartalom!

Az általad letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek.

Meztelenre vetkőzteti a rablókat a rejtélyes mexikói igazságosztó

külföld
2018 október 01., 21:14
comments 119

Puerto Vallarta az egyik legnépszerűbb turistacélpont Mexikóban, az utóbbi években viszont súlyosan elharapózott a bűnözés. 2016-ban 200 százalékkal nőtt a rablások száma, idén 1637 eset történt. Ahogy viszont a hely egyre mélyebben süllyedt a bűnbe,

megjelent egy rejtélyes igazságosztó,

aki nyilvánosan megszégyeníti a rablókat.

link Forrás

A módszere, hogy meztelenre vetkőzteti a rablókat (illetve azokat, akik szerinte rablók), kikötözi őket az utcán, a hajukba a patkány szót borotválja, és fadarabokkal elveri a feneküket. A mexikói internetet bejáró képeken a kikötözött emberek hátsói tele vannak zúzódásokkal.

link Forrás

 Már tíz embert találtak meg így, de egyikük sem akart vádat emelni, mert az igazságosztó azzal fenyegette őket, hogy súlyos következményei lesznek, ha a hatóságokhoz fordulnak.

A helyiek attól tartanak, hogy ha ebből rendszer lesz, akkor más csoportok is megjelennek, akik szintén igazságot osztanak. (Remezcla/Buzzfeed)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.