Óriási moszkitók lepték el Észak-Karolinát a Florence hurrikán pusztítása után

külföld
2018 október 01., 02:34
comments 22

Amerikai sajtójelentések szerint a Florence trópusi vihar után óriási méretű moszkitók lepték el Észak-Karolinát, ahol egyes megyékben közegészségügyi válsághelyzet alakult ki.

A világ jelenleg ismert legnagyobb vérszívó moszkitóinak milliói rajzanak a déli tagállam vihar sújtotta vidékein.

Az óriásszúnyogok árvizes területeken, nedves földben helyezik el tojásaikat, a lárvák hat napon belül óriási, a normálisnál háromszor nagyobb szúnyogokká fejlődnek.

Roy Cooper kormányzó elrendelte, hogy azonnali hatállyal négymillió dollárt szabadítsanak fel az állam költségvetéséből a szúnyogok elleni védekezésre. A rovarok 27 megyét árasztottak el, az egyik megye egészségügyi igazgatója, Scott Harrelson egyenesen közegészségügyi válságról beszélt a sajtónak. A kormányzói hivatal ugyanakkor megnyugtatta a helybélieket, hogy bár a szúnyogok közegészségügyi problémát jelentenek, csípésük erős, de ez a fajta moszkitó nem terjeszt betegségeket. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.