Brüsszelnek annyi: Nagykőrös kommunistázó határozatban ítélte el a Sargentini-jelentést

politika
2018 október 2., 4:49
comments 419

A Pest megyei Nagykőrös fideszes többségű önkormányzata megalapozatlan, kommunista hangvételű aljamunkának tartja a Sargentini-jelentést, ezért a múlt heti testületi ülésen külön határozatban ítélte el azt. Ezzel egyrészt helyre akarták tenni az EU bevándorláspárti, kommunista politikusait, másrészt fontosnak tartották, hogy kiálljanak Orbán Viktor és a kormány mellett.

photo_camera Czira SZabolcs, Nagykőrös polgármestere

A város fideszes polgármestere, Czira Szabolcs a Népszavának azt mondta, mivel Nagykőrös az ország része, úgy döntöttek, kiállnak a kormány mellett, ugyanis elfogadhatatlannak tartják a Sargentini-jelentést. Czira hozzátette, hogy nem álltak semmilyen nyomás alatt, lelkiismereti döntést hoztak, ugyanakkor sajnálatosnak tartja, hogy egyeseknek az ország melletti kiállásról bármilyen hátsó szándék jut az eszébe, vagyis nem várnak semmiféle ellentételezést.

A polgármester általa beadott előterjesztésben azt írta, hogy „Nagykőrös Város Önkormányzata, ahogy eddig is, ezután is határozottan támogatja Magyarország érdekeit, és elítéli, megalapozatlan, kommunista hangvételű aljamunkának tartja a Sargentini-jelentést”, amit szerinte „a migránspárti politikusok alattomos bosszúja Magyarország, a demokratikusan megválasztott polgári-keresztény értékrendű magyar kormány és a magyar nép, a magyar emberek ellen”, és célja, „hogy Soros György és a hozzá hű, balliberális képviselők megbüntessék Magyarországot”. 

A Népszava szerint a név szerinti szavazáson a határozati javaslatot a teljes Fidesz-KDNP frakció támogatta, az MSZP-s képviselő ellene szavazott, a két jobbikos tartózkodott, míg a független képviselő nem nyomott gombot. A kormánypárti egyben felszólította azokat a magyar EP-képviselőket, akik „hazaáruló módon nem utasították el a Magyarországot támadó Sargentini-jelentést, hogy azonnal adják vissza mandátumukat, melyet a magyar emberektől kaptak”. 

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt