Brüsszelnek annyi: Nagykőrös kommunistázó határozatban ítélte el a Sargentini-jelentést

politika
2018 október 02., 04:49
comments 419

A Pest megyei Nagykőrös fideszes többségű önkormányzata megalapozatlan, kommunista hangvételű aljamunkának tartja a Sargentini-jelentést, ezért a múlt heti testületi ülésen külön határozatban ítélte el azt. Ezzel egyrészt helyre akarták tenni az EU bevándorláspárti, kommunista politikusait, másrészt fontosnak tartották, hogy kiálljanak Orbán Viktor és a kormány mellett.

Czira SZabolcs, Nagykőrös polgármestere
photo_camera Czira SZabolcs, Nagykőrös polgármestere

A város fideszes polgármestere, Czira Szabolcs a Népszavának azt mondta, mivel Nagykőrös az ország része, úgy döntöttek, kiállnak a kormány mellett, ugyanis elfogadhatatlannak tartják a Sargentini-jelentést. Czira hozzátette, hogy nem álltak semmilyen nyomás alatt, lelkiismereti döntést hoztak, ugyanakkor sajnálatosnak tartja, hogy egyeseknek az ország melletti kiállásról bármilyen hátsó szándék jut az eszébe, vagyis nem várnak semmiféle ellentételezést.

A polgármester általa beadott előterjesztésben azt írta, hogy „Nagykőrös Város Önkormányzata, ahogy eddig is, ezután is határozottan támogatja Magyarország érdekeit, és elítéli, megalapozatlan, kommunista hangvételű aljamunkának tartja a Sargentini-jelentést”, amit szerinte „a migránspárti politikusok alattomos bosszúja Magyarország, a demokratikusan megválasztott polgári-keresztény értékrendű magyar kormány és a magyar nép, a magyar emberek ellen”, és célja, „hogy Soros György és a hozzá hű, balliberális képviselők megbüntessék Magyarországot”. 

A Népszava szerint a név szerinti szavazáson a határozati javaslatot a teljes Fidesz-KDNP frakció támogatta, az MSZP-s képviselő ellene szavazott, a két jobbikos tartózkodott, míg a független képviselő nem nyomott gombot. A kormánypárti egyben felszólította azokat a magyar EP-képviselőket, akik „hazaáruló módon nem utasították el a Magyarországot támadó Sargentini-jelentést, hogy azonnal adják vissza mandátumukat, melyet a magyar emberektől kaptak”. 

link Forrás

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.