Donald Trump lett a Matilda nevű mesehős legújabb ellenfele

Donald Trump amerikai elnök győzött azon a brit a felmérésen, amely arra kereste a választ, ki lenne ma a népszerű mesehős, a felnőttek világának eszén folyton túljáró Matilda nevű kislány ellenfele.

Roald Dahl mesekönyve 1988-ban jelent meg, és Magyarországon is ismertek lettek a kivételes kislány kivételes kalandjai, ha máshonnan nem is, az 1996-os amerikai mozifilmből.

Fotó: thisisknockout

A könyvet kiadó Roald Dahl Story Company arra kérte az olvasókat, Matilda születésének 30. évfordulája alkalmából, szavazzák meg, ki lenne most a kislány ellenfele, ha nem  Miss Trunchbull.

Nagy meglepetésre nem Theresa May miniszterelnököt választották a szavazók, ő második lett, hanem Donald Trumpot. A kiadó pedig ígéretéhez híven el is készítette a két alak bronzból készült szobrát, amelyet az angliai Great Missendenben (Buckinghamshire).

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.