Ezernél is több halálos áldozata van az indonéziai cunaminak

Az indonéz katasztrófavédelem adatai szerint 1234-re nőtt az indonéziai Celebesz szigetét múlt pénteken megrázó, 7,5-ös erősségű földrengés és az azt követő szökőár halálos áldozatainak a száma. Kedden a hatóságok még 844 ember halálát tudták hivatalosan megerősíteni.

A katonák tömegsírokba temetik a katasztrófa áldozatait.Fotó: JEWEL SAMAD/AFP

A természeti katasztrófának ezen felül legalább 799 sérültje van és 99 embert eltűntnek nyilvánítottak. Ugyanakkor attól tartanak, hogy sokan ragadhattak a törmelék alatt. 

A legtöbben a 380 ezer lakosú Paluban haltak meg. Több ottani szállodában emberek tucatjai vannak még a romok alatt, és számos környékbeli falu közúton továbbra is megközelíthetetlen. A túlélőknek pedig az összeomlott közszolgáltatások okoznak komoly gondokat, víz és áram is alig van. Az épségben maradt üzleteket pedig felfegyverzett rendőrök őrzik, mert sok helyi be szeretne jutni. A rendőrök könnygázgránáttal szorították vissza őket. (BBC/MTI)

Ha csak 300 forinttal támogatna bennünket...

... mindenki, aki ezt az üzenetet látja, akkor néhány nap alatt összejönne a szerkesztőség éves költségvetése. A 444 hosszú távú, stabil működése rajtad múlik. Olyanokon, akik hajlandóak a saját pénzükből áldozni, hogy Magyarországról ne tűnjön el a független újságírás. Ha szeretnéd, hogy a 444 oknyomozásai, elemzései és videói továbbra is a lehető legtöbb emberhez eljussanak, akkor támogasd a szerkesztőséget, akár csak egy kávé árával is!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.