Két év felfüggesztett kapott a pécsi ápoló, aki egy évig mérgezte gyógyszerekkel a kollégáit

2018 október 2., kedd 13:35
64

A Pécsi Törvényszék közlése szerint foglalkozás körében elkövetett szándékos veszélyeztetés miatt két év felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték kedden azt az ápolónőt, aki csaknem egy éven keresztül nyugtató- és altatószerekkel mérgezte kollégáit. Mellékbüntetésként öt évre eltiltották a nővéri, ápolónői foglalkozástól, illetve pártfogói felügyeletet rendeltek mellé.

A pécsi klinika neurorehabilitációs osztályán dolgozó nő 2016 tavaszától az osztályon is használt pszichiátriai gyógyszereket tett - heti rendszerességgel, hetente akár többször is - öt kollégája kávéjába, illetve ivóvizébe,

"hogy kipróbálja és megtudja, hogy annak milyen hatása lesz."

A vádirat szerint a szerek hatására feszültség, fáradékonyság, álmosság, bizonytalanság, mellkasi szorítás, szívritmuszavar, vérnyomásváltozás, izomgörcsök és pánikszerű rosszullét alakult ki, amik rövid időn belül megszűntek. Bár az ápolónő már a nyomozati szakaszban elismerte tettét, magyarázatot arra nem tud adni. (MTI)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt