Két év felfüggesztett kapott a pécsi ápoló, aki egy évig mérgezte gyógyszerekkel a kollégáit

A Pécsi Törvényszék közlése szerint foglalkozás körében elkövetett szándékos veszélyeztetés miatt két év felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték kedden azt az ápolónőt, aki csaknem egy éven keresztül nyugtató- és altatószerekkel mérgezte kollégáit. Mellékbüntetésként öt évre eltiltották a nővéri, ápolónői foglalkozástól, illetve pártfogói felügyeletet rendeltek mellé.

A pécsi klinika neurorehabilitációs osztályán dolgozó nő 2016 tavaszától az osztályon is használt pszichiátriai gyógyszereket tett - heti rendszerességgel, hetente akár többször is - öt kollégája kávéjába, illetve ivóvizébe, 

"hogy kipróbálja és megtudja, hogy annak milyen hatása lesz."

A vádirat szerint a szerek hatására feszültség, fáradékonyság, álmosság, bizonytalanság, mellkasi szorítás, szívritmuszavar, vérnyomásváltozás, izomgörcsök és pánikszerű rosszullét alakult ki, amik rövid időn belül megszűntek. Bár az ápolónő már a nyomozati szakaszban elismerte tettét, magyarázatot arra nem tud adni. (MTI)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.