Két év felfüggesztett kapott a pécsi ápoló, aki egy évig mérgezte gyógyszerekkel a kollégáit

A Pécsi Törvényszék közlése szerint foglalkozás körében elkövetett szándékos veszélyeztetés miatt két év felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték kedden azt az ápolónőt, aki csaknem egy éven keresztül nyugtató- és altatószerekkel mérgezte kollégáit. Mellékbüntetésként öt évre eltiltották a nővéri, ápolónői foglalkozástól, illetve pártfogói felügyeletet rendeltek mellé.

A pécsi klinika neurorehabilitációs osztályán dolgozó nő 2016 tavaszától az osztályon is használt pszichiátriai gyógyszereket tett - heti rendszerességgel, hetente akár többször is - öt kollégája kávéjába, illetve ivóvizébe, 

"hogy kipróbálja és megtudja, hogy annak milyen hatása lesz."

A vádirat szerint a szerek hatására feszültség, fáradékonyság, álmosság, bizonytalanság, mellkasi szorítás, szívritmuszavar, vérnyomásváltozás, izomgörcsök és pánikszerű rosszullét alakult ki, amik rövid időn belül megszűntek. Bár az ápolónő már a nyomozati szakaszban elismerte tettét, magyarázatot arra nem tud adni. (MTI)

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.