Csak felfüggesztettet kapott a pécsi ápoló, aki éveken át altatót és nyugtatót kevert a kollégái italába

2018 október 3., szerda 19:53
37

Csak fél éve volt a Pécsi Klinika neurorehabilitációs osztályán az ápolónő, amikor elkezdett különböző altató és nyugtató szereket dobálni a kollégái italaiba. Ezt három éven át folytatta, mire feltűnt hogy az osztályon gyakoriak a furcsa rosszullétek.

Egy alapos belső vizsgálat után jutottak el a 30-as éveiben járó ápolóhoz, aki később a bíróságon azt mondta: azért tette a szereket a kávéba, ásványvízbe, hogy megfigyelje azok hatásait. Az ATV-nek nyilatkozó orvos szerint ez nagyon veszélyes kísérlet volt, de közvetlen életveszélyben nem voltak a nővér munkatársai.

„Foglalkozás körében elkövetett szándékos veszélyeztetés bűntette miatt kettő év börtönre ítélte a bíróág a vádlottat úgy, hogy a szabadságvesztés végrehajtását négy évre felfüggesztette. Emellett ötévi időtartamra eltiltotta a nővéri foglalkozás gyakorlásától, illetőleg pártfogó felügyeletét rendelte el azzal, hogy a pártfogó által meghatározott egyéni és csoportfoglalkozásokon köteles részt venni” - nyilatkozta Barkaszi Attila, a Pécsi Törvényszék szóvivője a tévének.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt