Csak felfüggesztettet kapott a pécsi ápoló, aki éveken át altatót és nyugtatót kevert a kollégái italába

Csak fél éve volt a Pécsi Klinika neurorehabilitációs osztályán az ápolónő, amikor elkezdett különböző altató és nyugtató szereket dobálni a kollégái italaiba. Ezt három éven át folytatta, mire feltűnt hogy az osztályon gyakoriak a furcsa rosszullétek.

Egy alapos belső vizsgálat után jutottak el a 30-as éveiben járó ápolóhoz, aki később a bíróságon azt mondta: azért tette a szereket a kávéba, ásványvízbe, hogy megfigyelje azok hatásait. Az ATV-nek nyilatkozó orvos szerint ez nagyon veszélyes kísérlet volt, de közvetlen életveszélyben nem voltak a nővér munkatársai.

„Foglalkozás körében elkövetett szándékos veszélyeztetés bűntette miatt kettő év börtönre ítélte a bíróág a vádlottat úgy, hogy a szabadságvesztés végrehajtását négy évre felfüggesztette. Emellett ötévi időtartamra eltiltotta a nővéri foglalkozás gyakorlásától, illetőleg pártfogó felügyeletét rendelte el azzal, hogy a pártfogó által meghatározott egyéni és csoportfoglalkozásokon köteles részt venni” - nyilatkozta Barkaszi Attila, a Pécsi Törvényszék szóvivője a tévének.

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.