Csak felfüggesztettet kapott a pécsi ápoló, aki éveken át altatót és nyugtatót kevert a kollégái italába

Csak fél éve volt a Pécsi Klinika neurorehabilitációs osztályán az ápolónő, amikor elkezdett különböző altató és nyugtató szereket dobálni a kollégái italaiba. Ezt három éven át folytatta, mire feltűnt hogy az osztályon gyakoriak a furcsa rosszullétek.

Egy alapos belső vizsgálat után jutottak el a 30-as éveiben járó ápolóhoz, aki később a bíróságon azt mondta: azért tette a szereket a kávéba, ásványvízbe, hogy megfigyelje azok hatásait. Az ATV-nek nyilatkozó orvos szerint ez nagyon veszélyes kísérlet volt, de közvetlen életveszélyben nem voltak a nővér munkatársai.

„Foglalkozás körében elkövetett szándékos veszélyeztetés bűntette miatt kettő év börtönre ítélte a bíróág a vádlottat úgy, hogy a szabadságvesztés végrehajtását négy évre felfüggesztette. Emellett ötévi időtartamra eltiltotta a nővéri foglalkozás gyakorlásától, illetőleg pártfogó felügyeletét rendelte el azzal, hogy a pártfogó által meghatározott egyéni és csoportfoglalkozásokon köteles részt venni” - nyilatkozta Barkaszi Attila, a Pécsi Törvényszék szóvivője a tévének.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.