Fideszes belháborúról ír a Népszava

politika
2018 október 03., 03:47
comments 114

Rendkívüli ülésen szavazott Szalai Balázs fideszes alpolgármester tisztségéről Barcs fideszes többségű önkormányzata. A helyi Barcsi Hírek múlt csüötrötöki beszámolója alapján a 12 tagú testületben végül csak hárman támogatták a szintén fideszes polgármester, Karvalics Ottó előterjesztését.

photo_camera Szászfalvi László szavaz.

A Népszava szerint a belháború alapja a választókerületek 2011-es átszabása lehetett. Karvalics 2006-tól két cikluson át országgyűlési képviselő is volt, de a választási törvény módosításakor kialakított új választókerületek miatt körzete megszűnt, illetve ő a barcsi polgármesterségért cserébe lemondott a csurgói Szászfalvi László javára, akinek a körzetéhez hozzácsapták Barcsot és környékét is.

A Népszava szerint Szászfalvi állítólag azt ígérte cserébe, hogy a különféle pályázatoknál, uniós támogatásoknál Barcsra különösen figyel majd. Ehhez képest tavaly év végéig Csurgó háromszor-négyszer annyi pénzt nyert egy főre lebontva, mint a választókerület másik két, Csurgónál kétszer nagyobb városa, Nagyatád és Barcs. Szászfalvi nem is szerepelt jól ezekben a városokban a tavaszi választáson: listán ugyan simán nyert a Fidesz, egyéniben azonban ezekben a településeken a jobbikos Ander Balázs kapott több szavazatot

A Nészava forrása szerint Szalai - aki az NMHH néhai elnöke, Szalai Annamária testvére - Szászfalvi embere, aki pedig Karvalicsot okolja gyenge egyéni szerepléséért.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt