Keselyű körözött édes hazánk fölött, két jó magyar sassal összekülönbözött

Múlt hét pénteken egy hazánkban ritkán látható faj, egy fakó keselyű tűnt fel a Montág-puszta felett, és két parlagi sas „kísérte” 

- írja a Magyar Madártani Egyesület Csondrág megyei csoportja. A Facebookon közzétették Engi László csodás képeit is a találkozásról.

Fotó: MME/Engi László
Fotó: MME/Engi László
Fotó: MME/Engi László

Mint írják: a fakó keselyű (Gyps fulvus) egykor többé-kevésbé közönséges fajnak számított a Kárpát-medencében. A múlt század közepéig, ha nem is tudatosan, de az ember segítette e faj fennmaradását: háziállatait nagy számban legeltette külterjes módon, az elhullott egyedek pedig fenntartották a keselyűállományt. 

Sajnos a fakó keselyűk eltűnése is emberi okokra vezethető vissza: egyrészt a dúvadmérgek megjelenése, másrészt a kíméletlen vadászat, de a tojásgyűjtés is hozzájárult az állománycsökkenéshez. A legelő állatállomány drasztikus csökkenése aztán végleg megpecsételte e faj hazai sorsát - írják a csongrádi madarászok.

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.