Ricint küldtek Trumpnak

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem
Vegyvédelmi ruhás katonák a Pentagon postázójában 2018. október 2-án, ahova ricinnel töltött borítékok érkeztek. A ricin hatezerszer potensebb a ciánnál.Fotó: THOMAS WATKINS/AFP

Az amerikai hadügyminiszter és a tengerészeti hadműveleteket irányító John Richardson mellett hétfőn a Fehér Házba is küldtek gyanús fehér port tartalmazó borítékot, jelentette az amerikai sajtó. Az FBI szakemberei egyelőre még elemzik az elnöki hivatal postázójában kiszűrt boríték tartalmát, de feltételezéseik szerint összefüggés lehet a Fehér Házba és a Pentagonba címzett levelek között.

A védelmi minisztérium kedden jelentette be, hogy hétfőn Jim Mattis védelmi miniszternek és Richardson admirálisnak címezve ricint tartalmazó leveleket küldtek. Ez egy rendkívül erős méreg, amely fulladást, hányást, erős belső vérzéseket, végső soron pedig halált okoz. (Via MTI)

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.