Az Állami Számvevőszék kezdeményezte a Párbeszéd és Momentum állami támogatásának felfüggesztését

2018 október 4., csütörtök 13:47
269

Két párt, a Párbeszéd Magyarországért Párt és a Momentum Mozgalom állami támogatásának felfüggesztését kezdeményezte az Állami Számvevőszék, közölte a szervezet csütörtökön. A költségvetési támogatás blokkolását azzal indokolták, hogy a két szervezet nem biztosította a kampánypénzek ellenőrzésének feltételeit. 

Az ellenőrök hiába keresték fel a két párt a közhiteles nyilvántartásban rögzített székhelyét többször is, ott azok nem voltak elérhetőek,

írják. Az ÁSZ szerint az "ellenőrzések lefolytathatóságának alapvető feltétele, hogy az ellenőrzött szervezetek a hiteles dokumentumokat a törvényben rögzített határidőben az ÁSZ rendelkezésére bocsássák". Hangsúlyozzák: hivatalos kapcsolattartásra kizárólag a közhiteles nyilvántartásban rögzített székhely szerinti elérhetőséget használhatják csak. 

Az Állami Számvevőszék felszólította a Párbeszéd Magyarországért Párt társelnökeit és a Momentum Mozgalom elnökét, hogy soron kívül gondoskodjanak a hivatkozott törvényi előírásoknak megfelelő elérhetőség biztosításáról, és erről 15 napon belül írásban adjanak tájékoztatást. Ha ezt teljesítik, újra megkaphatják az állami támogatást.

Frissítés: A Párbeszéd az alábbi közleménnyel reagált a hírre: „A Párbeszédnek van hivatalos székhelye és postafiókja. A párt az év elején költözött, de mindig minden adatot időben elküldött a törvényszéknek és az illetékes hatóságoknak, az új székhely bejegyzése folyamatban van. A Párbeszéd eddig és a jövőben is áll az Állami Számvevőszék rendelkezésére és bemutat minden kért adatot.”

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt