Egy beugró sebész végez heti egy szívműtétet a specialista kirúgása után

Sorban kellett lemondani a speciális műtéteket a Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézetben (OKI) az ország egyik legnevesebb szívsebésze, Székely László kirúgása után. Székely specialitása a kis metszéssel járó szívsebészeti műtét, a főorvos betegei pedig Székely kirúgása után nem akarták, hogy más orvos más módszerrel végezzen rajtuk műtétet.

Az Index értesülései szerint végül az lett a megoldás, hogy egy másik specialista, a Honvédkórház szív-, ér- és mellkassebészeti osztályának osztályvezető főorvosa, Szolnoky Jenő jár át heti egy alkalommal egy műtétet elvégezni. Székely mellett ő az egyetlen, akinek hasonlóan nagy tapasztalata van ebben a fajta műtétben.

Csak hát ő egy másik kórház főorvosa, így most az OKI-ban a korábbi heti két-három műtét helyett csak egyet végeznek el. Így pedig nem csökken a várólisták hossza.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.