Százmillió eurós hitelt vett fel az MVM

Több mint harminc milliárd forint hitelt vett fel az MVM Zrt. az Európai Beruházási Banktól (EIB). A csütörtökön megkötött szerződés szerint a százmillió eurós hitelt 15 év alatt kell majd visszafizetni, a pénzt az MVM csoport 2018-22 közti beruházásaihoz használhatják fel.

A megvalósítandó projektek között van a magyar-szlovák átviteli hálózat bővítése, alállomások, távvezetékek létesítése és felújítása. Kóbor György, az MVM elnök-vezérigazgatója szerint ezekkel a fejlesztésekkel "a növekvő hazai áramfogyasztás mellett hosszú távon is biztosítható lesz a magyarországi átviteli hálózat üzembiztos működése".

Az MVM tájékoztatása szerint 2010-ben és 2014-ben is kötött már hitelszerződést az EIB-től az áramátviteli hálózat és a gáztárolók korszerűsítésére, csaknem 250 millió euró - (több mint 80 milliárd forint) értékben. Az EIB alelnöke, Vazil Hudák a sajtótájékoztatón azt mondta, hogy olyan nagyszabású projekteket támogatnak, amelyek fejlesztik a magyar, illetve az európai energetikai rendszer biztonságát, megbízhatóságát és hatékonyságát. (Via MTI)

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.