Trump miatt mondott le az amerikai észt nagykövet, most egy cikkben írja össze, hogy miből lett elege

POLITIKA
2018 október 04., 07:28
comments 64

„Tavaszra odáig jutottam, hogy nem tudtam tovább támogatni Trump elnök politikáját és azt, ahogyan a NATO-ról, az európai szövetségeseinkről és Oroszországról megnyilvánult.”

Ezt írja a Washington Postban megjelent cikkében James D. Melville Jr., aki 33 évig volt az Egyesült Államok diplomatája és 2015-től idén júliusig Amerika észtországi nagykövete.

Melville arról is ír, hogy tisztában van vele, hogy neki elsősorban képviselnie és végrehajtania kell a választott politikai vezetők, így például Trump elnök döntéseit, de szerinte ha ezt már nem tudja megtenni, akkor csak a lemondás az egyetlen tisztességes döntés, ezért távozott a posztjáról idén nyáron.

Melville saját bevallása szerint nem tud azonosulni az Egyesült Államok kereskedelmi politikájával, és történelmi hibának tartja, ahogy Vlagyimir Putyin orosz elnökhöz dörgölőznek.

Szerinte nagyon káros az Egyesült Államok által képviselt arrogancia, és Trump jelmondata, hogy "Amerika az első" egy átverés.

Oroszország és annak korrupt, autoriter vezetése fenyegetést jelent az Egyesült Államok és szövetségeseinek érdekeire, alapvető értékeire és a szabályok irányította nemzetközi rendre. A saját szövetségeseink megalázása és Putyin, illetve a hozzá hasonló autoriter vezetők dicsérete nem elnökhöz méltó viselkedés. Ez tarthatatlanná tette a helyzetemet Tallinban, mert nagykövetként nem kellett volna ezek után megmagyaráznom, hogy tulajdonképpen mik is az Egyesült Államok valódi szándékai

- írja a Washington Postban a nagykövet.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.