15 év börtönre ítélték Dél-Korea volt elnökét

külföld
2018 október 05., 06:35
comments 98

A szöuli központi kerületi bíróságon döntöttek Lee Myung-bak korrupciós ügyében, Dél-Korea egykori elnökét 15 év börtönbüntetésre ítélték - írja az AP.

A férfi ellen többek között sikkasztás és megvesztegetés volt a vád. Lee az összes vádat tagadta, egy hét áll rendelkezésére, hogy fellebbezzen az ítélet ellen. Lee-t, aki 2008 és 2013 között volt az ország elnöke, márciusban tartóztatták le, azóta őrizetben várta a tárgyalását. Az ítélet újabb csapás a konzervatívok számára, Lee utódja Park Geun-hye 33 éves börtönbüntetését tölti, szintén korrupció miatt.

Lee Myung-bak
photo_camera Lee Myung-bak Fotó: JUNG YEON-JE/AFP

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.