Egy kétéves utahi kisfiú az otthoni iratmegsemmisítővel játszott, amikor a kezébe került a szülei félretett pénze

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Egy Salt Lake City-ben lakó házaspár, Ben és Jackee már mindenhol keresték a lakásban azt a borítékot, amiben félretettek 1060 dollárt, hogy vissza tudják fizetni a szüleiknek bérletük árát az egyetemi focibajnokságra. Bennek és Jackee-nek egyébként van egy kétéves kisfiuk, Leo, aki általában szívesen segít a szüleinek, amikor a papírhulladékot darálják le az iratmegsemmisítőben.

Bennek és Jackee-nek két dolog világosan kiderült:

  • Leo már egyedül is képes beindítani az iratmegsemmisítőt;
  • és hogy nem kell tovább keresniük a borítékot.

A kisfiú ugyanis szemétnek nézte a borítékot, és a benne lévő pénzköteggel együtt bedobta a papírdarálóba. 

A házaspár szerencséjére, mert az államkincstár teljes értékében megtéríti nekik az összeget, ha eljuttatják hozzájuk a pénzfoszlányokat. Amikor az apa felhívta az államkincstárat, azt mondták, ha elküldi Washingtonba a darabokat, egy vagy két éven belül visszakapja a pénzét. (BBC)


A 2018-as országgyűlési választáson elmaradt az ellenzéki összefogás, a Fidesz pedig újra kétharmados többséget szerzett. Az ide vezető titkos tárgyalásokról, és a színfalak mögött zajló belső küzdelmekről szól a MAKRO legfrissebb száma. Magyari Péter, a 444 egyik legismertebb oknyomozó újságírója hónapok át készített háttérinterjúkat a hazai politikai élet legbefolyásosabb szereplőivel, és ezek alapján keresi a választ a magyar demokrácia alapkérdésre: “Leváltható-e még választásokon a kormány?”

Megveszem a Makrót
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.