18

Figyelem, felnőtt tartalom!

Az általad letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek.

Nem múltam el 18 éves

Megölték szállásadójukat, aztán megsütötték az agyát

2018 október 5., péntek 5:53
176

Eljárás indult Oroszországban egy 22 éves férfi és egy 12 éves gyerek ellen, akik megalapozottan gyanúsíthatóak azzal, hogy meggyilkolták szállásadójukat, és a testét megbecstelenítették - írja az IBT

Szerdán egy holttestet találtak a leningrádi területen fekvő kirovi régióban, az áldozat fejét levágták. A rendőrséget a szomszédok értesítették, miután látták, hogy egy felnőtt és egy kiskorú kimászik a férfi házának ablakán, és valami füstöl odabent. A kiérkező rendőrök bukkantak a ház tulajdonosa, Alekszej Popovics megcsonkított testére, akinek nemcsak a fejét, de a karjait is levágták. Az áldozat fejét a sütőben találták meg egy serpenyő mellett. A férfi szíve táján is találtak apró vágásokat, innen emberi húst távolítottak el az elkövetők. A holttest mellett egy fejsze volt. Mint kiderült, a füst egy eredménytelen gyújtogatási kísérlet terméke volt. 

Az áldozat, Alexander Popovics Fotó: VKontakte

A rendőrség még aznap letartóztatta a 22 éves Arkagyij Zverevet és a vele tartózkodó, 12 éves Valeriát Novinkában. A szomszédok szerint ők laktak az áldozat házában, és gyakran hallották, hogy veszekednek szállásadójukkal. Popovics bátyja azt mondta, testvére gyakran megengedte, hogy ismeretlenek lakjanak vele. 

A gyanúsítottak beismerték a gyilkosságot, és elmondták azt is, megpróbálták megsütni az áldozat húsát. Vallomásaik ugyanakkor ellentmondanak egymásnak. Valeria azt mondta, egy boltban vett egy kést, és azzal szúrta meg szállásadóját, és a barátja, a felnőtt Zverev volt az, aki levágta a férfi fejét és karjait egy fejszével. Hozzátette, az áldozat mellkasáról levágott húst és az agyát megsütötték. A kislány vallomásában azt mondta, azért csinálták, „mert éhesek voltak”. A hús ízlett neki, de az agyat túl édesnek találta.

Zverev azt mondta, néhány nappal korábban egy havi lakbért fizettek Popovicsnak, de a férfi kedden még több pénzt kezdett követelni. Összevesztek, és a gyanúsított állítása szerint Valeria kérte arra, ölje meg a férfit. Az ő vallomása szerint ekkor felkapott egy kést, amivel többször nyakon szúrta. Aztán közösen levágták a fejét egy késsel, és berakták az agyát a serpenyőbe. Zverev azt mondta, ezután lefeküdt aludni, de a gyerek fennmaradt egész éjjel, és a holttestet figyelte. Reggel csupa füst volt a lakás, mert elfelejtették kikapcsolni a sütőt, és amikor egy szomszéd bekopogtatott, hogy megkérdezze, minden rendben van-e, elmenekültek az ablakon keresztül. 

Valeria a 47news.ru szerint hónapokkal ezelőtt tűnt el a bűncselekmény helyszínétől több mint kétezer kilométerre fekvő Szocsiból. A férfi és a gyerek vallomása szerint „szeretők” voltak, ami azt jelenti, Zverevnek kiskorú elleni szexuális erőszak miatt is felelnie kell majd. 

A kettős őrizetben marad, ügyükön nyomozók és kriminológusok csoportja dolgozik.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt