Az ópium legalizálásával fékezné meg az erőszakot a mexikói védelmi miniszter

külföld
2018 október 06., 04:42
comments 61

Salvador Cienfuegos tábornok pénteken beszélt arról, hogy ha az országban legalizálnák az ópium orvosi célú használatát, azzal vissza lehetne fogni a bandák között dúló háborút a mákmezőkért és a kereskedelmi útvonalakért. A hadügyminiszter meglátogatta Guerrero tartományban lévő Teloloapan városát, ahonnan az Egyesült Államokba irányuló heroinszállítmányok nagy része származik.

Salvador Cienfuegos
photo_camera Salvador Cienfuegos Fotó: CARLOS PACHECO PARRA/NOTIMEX

Cienfuegos azt mondta, már tárgyalnak a legalizációról, szerinte ez lenne kiút a problémából. Ugyanakkor felhívta a figyelmet arra is, hogy valahogy garantálni kell a máktermelő farmerek biztonságát is, akik veszélybe kerülhetnek, ha a bandák helyett a kormánynak adják el a termést.

A nyáron megválasztott, baloldali Lopez Obrador elnök azt ígérte, stratégiát vált, hogy megfékezze az országban 12 éve pusztító drogháborút. (Reuters)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.