Naperőművet építenek Csernobil mellett

külföld
2018 október 06., 12:54
comments 93

Az ukrán kormány napelemes paneleket kezdett telepíteni az elhagyott csernobili erőmű mellé. A napelemes telep neve Solar Csenobil lesz.

photo_camera Fotó: STR/NurPhoto

A tervek szerint 3800 fotovoltaikus panelt helyeznek el az 1986-os katasztrófa helyszíne melletti 1,6 hektáron. Az ukrán kormány azt szeretné, ha a megújuló energiával foglalkozó cégek az elhagyott területen fejlesztenének. A napelemparkban termelt energiából akár 2000 háztartást is el lehet majd látni. Ugyanakkor arra, hogy az emberek is visszaköltözhessenek a területre, az ukrán hatóságok szerint még legalább 24 ezer évet kell várni. (BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt