Naperőművet építenek Csernobil mellett

külföld
2018 október 06., 12:54

Az ukrán kormány napelemes paneleket kezdett telepíteni az elhagyott csernobili erőmű mellé. A napelemes telep neve Solar Csenobil lesz.

photo_camera Fotó: STR/NurPhoto

A tervek szerint 3800 fotovoltaikus panelt helyeznek el az 1986-os katasztrófa helyszíne melletti 1,6 hektáron. Az ukrán kormány azt szeretné, ha a megújuló energiával foglalkozó cégek az elhagyott területen fejlesztenének. A napelemparkban termelt energiából akár 2000 háztartást is el lehet majd látni. Ugyanakkor arra, hogy az emberek is visszaköltözhessenek a területre, az ukrán hatóságok szerint még legalább 24 ezer évet kell várni. (BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.