Naperőművet építenek Csernobil mellett

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Az ukrán kormány napelemes paneleket kezdett telepíteni az elhagyott csernobili erőmű mellé. A napelemes telep neve Solar Csenobil lesz. 

Fotó: STR/NurPhoto

A tervek szerint 3800 fotovoltaikus panelt helyeznek el az 1986-os katasztrófa helyszíne melletti 1,6 hektáron. Az ukrán kormány azt szeretné, ha a megújuló energiával foglalkozó cégek az elhagyott területen fejlesztenének. A napelemparkban termelt energiából akár 2000 háztartást is el lehet majd látni. Ugyanakkor arra, hogy az emberek is visszaköltözhessenek a területre, az ukrán hatóságok szerint még legalább 24 ezer évet kell várni. (BBC)

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.