Rossz faluban szállt le a román miniszterelnök helikoptere

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Viorica Dăncilă román miniszterelnök helikopterének pénteken 11 órakor Roznovra kellett volna megérkeznie, ahol a Cracău folyó szabályozási munkálatait tekintették volna meg, csakhogy a helikopter a Neamț megye északi részében lévő Crăcăoani községben szállt le.

Viorica DancilaFotó: DANIEL MIHAILESCU/AFP

Crăcăoani polgármestere maga is meglepődött, amikor megtudta, hogy magas rangú vendégek érkeztek a településre. 

Üdvözölni is akarta őket, de mire odaért az iskolaudvarra, ahol a helikopter leszállt, a kormányfő és kísérete már továbbrepült. A tévedés a Cracău és a Crăcăoani földrajzi nevek hasonlóságából eredhetett. A szemtanúk szerint Viorica Dăncilát a belügyminiszter és a szállításügyi miniszter kísérte el a Neamț megyei látogatására. Ők is meglepődtek, amikor a helikopter leszállt az iskolaudvaron, és senki nem fogadta őket. A miniszterelnök végül másfél órás késéssel, de megérkezett Roznovra. (Maszol/24.hu)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.