Rossz faluban szállt le a román miniszterelnök helikoptere

külföld
2018 október 06., 10:28

Viorica Dăncilă román miniszterelnök helikopterének pénteken 11 órakor Roznovra kellett volna megérkeznie, ahol a Cracău folyó szabályozási munkálatait tekintették volna meg, csakhogy a helikopter a Neamț megye északi részében lévő Crăcăoani községben szállt le.

Viorica Dancila
photo_camera Viorica Dancila Fotó: DANIEL MIHAILESCU/AFP

Crăcăoani polgármestere maga is meglepődött, amikor megtudta, hogy magas rangú vendégek érkeztek a településre.

Üdvözölni is akarta őket, de mire odaért az iskolaudvarra, ahol a helikopter leszállt, a kormányfő és kísérete már továbbrepült. A tévedés a Cracău és a Crăcăoani földrajzi nevek hasonlóságából eredhetett. A szemtanúk szerint Viorica Dăncilát a belügyminiszter és a szállításügyi miniszter kísérte el a Neamț megyei látogatására. Ők is meglepődtek, amikor a helikopter leszállt az iskolaudvaron, és senki nem fogadta őket. A miniszterelnök végül másfél órás késéssel, de megérkezett Roznovra. (Maszol/24.hu)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.