Gulyás: Minden gyereknek joga van egy anyához és egy apához és ezt semmilyen más formációban pótolni nem lehet

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Az érvényességtől függetlenül örül, ha a román polgárok többsége a hagyományos házassági szabályozás mellett foglal majd állást, jelentette ki Gulyás Gergely a Kossuth rádió Vasárnapi Újság című műsorában. A Miniszterelnökséget vezető miniszter arra a felvetésre, hogy a romániai népszavazás célja az azonos neműek házasságának megakadályozása, úgy reagált, hogy 

"az elmúlt évtizedekben Európa az értékek szempontjából rendkívül negatív utat járt be, és az a jó, hogy Közép Európa ellent tud állni ennek a kisértésnek."

Szerinte az, hogy ki milyen életet él, magánügy, az "viszont az államra tartozik, hogy meghatározza, a házasság fogalmát."

"Sokan mondják, hogy a házasság engedélyezése még nem jelenti az örökbefogadás engedélyezését, de ez az első nagy lépés, és a következő pedig az, hogy örökbe fogadhassanak ezek a párok,"

tette hozzá. Hangsúlyozta: a magyar alkotmányban 2011 óta benne van, hogy egy férfi és egy nő köthet házasságot, és az a helyes, ha minél több tagállam alkotmányba foglalja ezt.

"A gyermekek érdekei szempontjából az a jó szabályozás, ami kimondja, hogy minden gyereknek joga van egy anyához és egy apához és ezt semmilyen más formációban pótolni nem lehet,"

tette hozzá. A Sargentini-jelentés elfogadásáról Gulyás a szokásos kormányzati kommunikációs paneleket sorolta, egyedül annyi újat tudott hozni, hogy szerinte

"lényegesen többen gondolják úgy hogy hiba volt a jelentés elfogadása, mint amennyien nemmel szavaztak."

Kijelentette: "tőlünk nyugatra ma bátorság kérdése a Magyarország melletti kiállás. Sajnos az Európai Néppártban és az európai jobboldalon is sok gyáva politikus van, de ha valaki összeszedi a bátorságát, akkor egy-egy szimpatikus nyilatkozatot hallunk."

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.