Hiába hagyott hátra egymilliót a temetésére egy újbudai férfi, az állam behúzta a pénzt, és ő még mindig nincs eltemetve

Az RTL Híradó hétfőn számolt be arról, hogy augusztus óta nincs eltemetve egy daganatos betegségben elhunyt újbudai férfi.

A férfinak nem voltak hozzátartozói, csak barátokkal tartotta a kapcsolatot, ők voltak megadva kapcsolattartónak az orvosához is. Az orvos augusztusban értesítette egyiküket, hogy a férfi - aki egyébként mozigépészként dolgozott - nem jelent meg a vizsgálaton. A barátja erre rendőrök és tűzoltók segítségével behatolt a lakásába, de már csak a holttestét találták meg, napokkal korábban meghalt.

“A televízió alá tett borítékban egymillió forintot” - mondta a férfi egyik barátja a Híradónak.

A pénzből a férfi ismerősei el akarták intézni a temetést, de az időközben a rendőrségtől az önkormányzathoz került pénzről kiderült, hogy az a férfi összes ingóságával és a lakásával együtt az állam tulajdona lesz (az örökös nélkül elhunytak tulajdona a jogszabályok szerint az államhoz kerül).

A férfi barátja azt mondta, azt ígérték neki, hogy 3-4 hét alatt megtörténik a hamvasztás, majd az urnabehelyezés, de minderre azóta nem került sor, pedig már csaknem két hónap eltelt. Szerinte ez méltatlan, ők pedig szeretnék, hogy a barátjuk tisztességgel el legyen temetve.

A Híradó megkereste az újbudai önkormányzatot is, ők azt írták, a halottvizsgálati bizonyítványt csak egy hete kapták meg, ami alapján csak hétfőn állították ki a halotti anyakönyvi kivonatot, így a köztemetési eljárás “ma indítható meg”.

[
]


Ha csak 300 forinttal támogatna bennünket...

... mindenki, aki ezt az üzenetet látja, akkor néhány nap alatt összejönne a szerkesztőség éves költségvetése. A 444 hosszú távú, stabil működése rajtad múlik. Olyanokon, akik hajlandóak a saját pénzükből áldozni, hogy Magyarországról ne tűnjön el a független újságírás. Ha szeretnéd, hogy a 444 oknyomozásai, elemzései és videói továbbra is a lehető legtöbb emberhez eljussanak, akkor támogasd a szerkesztőséget, akár csak egy kávé árával is!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.