Nem tetszett a magyar keresztapának a tanúvédelmi program, kilépett belőle

bűnügy
2018 október 08., 19:38
comments 154

Radnai László a 90-es évek alvilágának ismerte alakja volt, 2006-ban azonban 12 év fegyházra ítélték a kecskeméti maffiaperben. A büntetése felét ülte le, majd szabadult, állítólag vádalkut kötött. Az Index januárban azt írta, Radnai újra vádalkut kötött, vallomást tett egy gyilkossági ügyben, a feltétele pedig az volt, hogy vegyék be a tanúvédelmi programba.

Az egykori keresztapának úgy látszik, eddig tartott a tanúvédelem.

Az ügyvédje, Jován László most az RTL Klubnak azt mondta, hogy Radnai felmondta a tanúvédelmi szerződését, mert úgy ítélte meg, hogy az állam azt megszegte.

A tanúvédelmi programban résztvevők az állammal kötnek szerződést, garantálják a biztonságukat a vallomásukért cserébe, juttatásokat kapnak, például pénzt, lakhatást, egészségügyi ellátást.

Ügyvédje szerint Radnai az utóbbival nem volt elégedett, folytatni kellett volna egy kezelést, de szerinte ennek a feltételeit nem biztosították. Ő és a felesége már haza is jöttek Magyarorszgára, és most azt fontolgatják, hogy beperelik a magyar államot.

[
]


Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.