Veszprémi az ország legjobb gimnáziuma

oktatás
2018 október 08., 07:54
comments 134

A legjobbiskola.hu oldalon megjelent az idei középiskolai rangsor, amiben a 4, 6 és 8 évfolyamos gimnáziumokat együtt és külön-külön is rangsorolták. Az összesített lista első tíz helyezettje között öt hatéves képzést nyújtó intézmény mellett csak egy nyolc évfolyamos gimnázium akad, az mondjuk egyből a második helyen:

a Deák téri Evangélikus Gimnázium nyolc évfolyamos képzése az ország második legjobb középiskolája.

Az iskola négy évfolyamos képzése az összetett listán a harmadik helyet szerezte meg. Nem ez az egyetlen iskola, amely két képzéssel is befért a top tízbe: a budapesti Eötvös József Gimnázium hat évfolyamos képzése a 4., négy évfolyamos képzése az 5. helyen végzett. A szintén budapesti Fazekas Mihály Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium hat évfolyamos képzése a 8., négy évfolyamos képzése a 10. helyen áll.

Az ország legjobb középiskolája egy négy évfolyamos gimnázium,

a veszprémi Lovassy László Gimnázium.

A második legjobb vidéki iskola a szegedi Radnóti Miklós Kísérleti Gimnázium hat évfolyamos képzése, a harmadik legjobb a Debreceni Egyetem Kossuth Lajos Gyakorló Gimnáziuma és Általános Iskolája hat évfolyamos képzése.

A teljes listát, ahol képzési rend szerint is rangsorolhatják a magyarországi középiskolákat, a legjobbiskola.hu oldalon érhetik el. A rangsort az elmúlt öt év érettségi és kompetenciafelmérési eredményei alapján számolták, hogy kiküszöböljék egy-egy jó vagy rossz év torzításait.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.