24.hu: 9-10 ezer embert rúghatnak ki heteken belül az államigazgatásból

2018 október 9., kedd 5:08
462

A 24.hu információi szerint október második felében 9-10 ezer embert bocsáthatnak el az államigazgatásból, és a minisztériumokban és kormányzati háttérintézményekben 20, esetenként akár 40 százalékos leépítésre készülnek.

A lap szerint a kirúgások bárkit érinthetnek, függetlenül attól, hogy eddig milyen jogviszonyban dolgozott.

Gulyás Gergely augusztusban már bejelentette, hogy jöhet egy létszámleépítés, de akkor 15-20 százalékos leépítést tartott reálisnak. Ugyanakkor egyes minisztériumoknál ennél nagyobb arányú kirúgások jöhetnek a kiszivárgott hírek alapján.

A kormány a lap információ szerint arra számít, hogy a kirúgottak egy részét át tudja majd terelni az egészségügy és a szociális ágazat munkaerőhiánnyal sújtott területeire. Többek között kórházi ápolókként, műtősegédekként vagy bölcsődei-óvodai gyermekfelügyelői, gondozói munkakörökre csoportosítanák át ezeket az embereket egy képzés után. A kormány fejenként egymillió forintos költséggel számolt az átképzésekre.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt