24.hu: 9-10 ezer embert rúghatnak ki heteken belül az államigazgatásból

gazdaság
2018 október 09., 05:08
comments 454

A 24.hu információi szerint október második felében 9-10 ezer embert bocsáthatnak el az államigazgatásból, és a minisztériumokban és kormányzati háttérintézményekben 20, esetenként akár 40 százalékos leépítésre készülnek.

A lap szerint a kirúgások bárkit érinthetnek, függetlenül attól, hogy eddig milyen jogviszonyban dolgozott.

Gulyás Gergely augusztusban már bejelentette, hogy jöhet egy létszámleépítés, de akkor 15-20 százalékos leépítést tartott reálisnak. Ugyanakkor egyes minisztériumoknál ennél nagyobb arányú kirúgások jöhetnek a kiszivárgott hírek alapján.

A kormány a lap információ szerint arra számít, hogy a kirúgottak egy részét át tudja majd terelni az egészségügy és a szociális ágazat munkaerőhiánnyal sújtott területeire. Többek között kórházi ápolókként, műtősegédekként vagy bölcsődei-óvodai gyermekfelügyelői, gondozói munkakörökre csoportosítanák át ezeket az embereket egy képzés után. A kormány fejenként egymillió forintos költséggel számolt az átképzésekre.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.