24.hu: 9-10 ezer embert rúghatnak ki heteken belül az államigazgatásból

A 24.hu információi szerint október második felében 9-10 ezer embert bocsáthatnak el az államigazgatásból, és a minisztériumokban és kormányzati háttérintézményekben 20, esetenként akár 40 százalékos leépítésre készülnek.  

A lap szerint a kirúgások bárkit érinthetnek, függetlenül attól, hogy eddig milyen jogviszonyban dolgozott. 

Gulyás Gergely augusztusban már bejelentette, hogy jöhet egy létszámleépítés, de akkor 15-20 százalékos leépítést tartott reálisnak. Ugyanakkor egyes minisztériumoknál ennél nagyobb arányú kirúgások jöhetnek a kiszivárgott hírek alapján. 

A kormány a lap információ szerint arra számít, hogy a kirúgottak egy részét át tudja majd terelni az egészségügy és a szociális ágazat munkaerőhiánnyal sújtott területeire. Többek között kórházi ápolókként, műtősegédekként vagy  bölcsődei-óvodai gyermekfelügyelői, gondozói munkakörökre csoportosítanák át ezeket az embereket egy képzés után. A kormány fejenként egymillió forintos költséggel számolt az átképzésekre. 

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.