Trump mostantól 25 százalékkal kevésbé szereti Taylor Swift zenéjét

2018 október 9., kedd 3:53

Hétfőn számoltunk be arról, hogy komoly felfordulást okozott az Egyesült Államokban, amikor a világ egyik legnépszerűbb énekesnője, Taylor Swift életében először szólalt meg politikai kérdésekben.

Swift saját állama, Tennessee két demokrata szenátorának támogatására buzdított, miután arról írt, hogy az elmúlt két évben történtek, például az intézményesült rasszizmus megnyilvánulásai, illetve az LMBT-emberek elleni diszkrimináció miatt úgy érezte, meg kell szólalnia. 

Fotó: SUZANNE CORDEIRO/AFP

Az amerikai énekesnő megnyilvánulása természetesen elért a Fehér Házig is, ahol Donald Trump arról beszélt riportereknek, hogy mostantól 25 százalékkal kevésbé szereti Taylor Swift zenéjét. 

Swift poszjában külön kitért a helyi republikánus képviselő,Marsha Blackburn személyére, és mint írta, megrémítette, hogy Blackburn hogyan szavazott az elmúlt években, amikor például a nemek közötti egyenlőséget vagy a családon belüli erőszakot érintő törvényjavaslatok voltak.

Trump szerint ugyanakkor Blackburn nagyon jó munkát végez, és Swift nyilvánvalóan semmit nem tud róla. Az amerikai elnök korábban jóval jobb véleménnyel volt Swiftről, 2012-ben például fantasztikusnak nevezte őt Twitteren. 

Swift posztját több mint 1,6 millióan osztották meg hétfőn, többek között Katy Perr és  Reese Witherspoon is. Ugyanakkor az amerikai jobboldalon sokan felháborodva fogadták: gyakran visszatérő vélemény volt, hogy eddig pont azt kedvelték Swiftben, hogy távol tartja magát a politikától. Elemzők szerint Swift politikai némasága nagyban hozzájárult ahhoz, hogy zenéje népszerű lehetett az amerikai countryrajongók körében is. (BBC)