Harmincnál is több halottja lehet egy török csónak elsüllyedésének

Új fejezet kezdődik a 444 életében.
Érdekel

Kilencen meghaltak, 25-en eltűntek, miután elsüllyedt egy csónak Törökország nyugati partjainál. Azt nem tudni, hogy pontosan honnét hova ment a hajó, de az biztos, hogy migránsok utaztak rajta, akik általában a török partokról az Európai Unióba, görög területre próbálnak eljutni.

A török parti őrség szerint a hajó nem sokkal indulása után süllyedt el, miután elkezdett megtelni vízzel. Jelenleg is kutatnak az esetleges túlélők után.

A hírről beszámoló Reuters emlékeztet rá, hogy 2016, az EU és Ankara megállapodása óta radikálisan csökkent a Törökországból az unióba bejutni próbálók száma, és a Földközi-tengeren bárhol átkelni próbálók száma is radikálisan csökkent a 2015-ös menekültválság óta.

(A címlapképen nem a szerencsétlenül járt jármű látható.)

Olvastátok, láttátok, hogy milyen világ lett itt. A járvány miatt fogynak a reklámok, a kormány miatt fogynak az újságok. Ebben a helyzetben a mi jövőnk is bizonytalanabbá vált, mint az elmúlt 7 évben bármikor. Ha folytatni akarjuk, akkor új fejezetet kell nyitnunk a 444 történetében.

Mi kitartóan mutatjuk, hogy milyen világ van. A szűkülő magyar nyilvánosság miatt most még fontosabb, hogy maradjon Magyarországon megbízható hírforrás. Olyan újságírók, akik megírják az igazat. Ehhez viszont - a ti segítségetekkel - változnunk kell.

Lépj a Körön belülre, regisztrálj, és járulj hozzá az újság működéséhez, cserébe még jobb, erősebb, nagyobb 444-et kapsz!

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.