Harmincnál is több halottja lehet egy török csónak elsüllyedésének

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Kilencen meghaltak, 25-en eltűntek, miután elsüllyedt egy csónak Törökország nyugati partjainál. Azt nem tudni, hogy pontosan honnét hova ment a hajó, de az biztos, hogy migránsok utaztak rajta, akik általában a török partokról az Európai Unióba, görög területre próbálnak eljutni.

A török parti őrség szerint a hajó nem sokkal indulása után süllyedt el, miután elkezdett megtelni vízzel. Jelenleg is kutatnak az esetleges túlélők után.

A hírről beszámoló Reuters emlékeztet rá, hogy 2016, az EU és Ankara megállapodása óta radikálisan csökkent a Törökországból az unióba bejutni próbálók száma, és a Földközi-tengeren bárhol átkelni próbálók száma is radikálisan csökkent a 2015-ös menekültválság óta.

(A címlapképen nem a szerencsétlenül járt jármű látható.)

A 2018-as országgyűlési választáson elmaradt az ellenzéki összefogás, a Fidesz pedig újra kétharmados többséget szerzett. Az ide vezető titkos tárgyalásokról, és a színfalak mögött zajló belső küzdelmekről szól a MAKRO legfrissebb száma. Magyari Péter, a 444 egyik legismertebb oknyomozó újságírója hónapok át készített háttérinterjúkat a hazai politikai élet legbefolyásosabb szereplőivel, és ezek alapján keresi a választ a magyar demokrácia alapkérdésre: “Leváltható-e még választásokon a kormány?”

Megveszem a Makrót
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.