Kilenc halott a mallorcai özönvízben

külföld
2018 október 10., 11:00
comments 7

Kilencre nőtt a halálos áldozatok száma, és többeket továbbra is eltűntként tartanak nyilván a spanyolországi Mallorca szigetén, ahol a hirtelen jött heves esőzések okoztak erős áradásokat szerdára virradóra.

photo_camera Fotó: Juan Pedro Martinez/AP

Az özönvízszerű felhőszakadás a sziget keleti részét, elsősorban Sant Llorenc des Cardassar települést érintette, az áldozatok közül négyen ennek a falunak a lakói voltak. A polgármester szerint kedden késő délután kezdett zuhogni, és akkor még senki sem gondolta, hogy ilyen komoly áradásokat okozhat. Reggelig 25 embert kellett kimenteni, és hárman kerültek kórházba.

Csaknem százan töltötték az éjszakát a közeli város, Manacor sportközpontjában, és több más ideiglenes szálláshelyet is megnyitottak azoknak, akiknek lakhelyét elárasztották vagy megközelíthetetlenné tették a megduzzadt és kiöntött folyók, patakok, amelyek erejét mutatja, hogy járműveket sodortak el.

Az érintett településeken az áradás bokáig érő sarat, elárasztott pincéket, udvarokat, egymásra torlódott és összetört autókat hagyott maga után. Kilenc autóutat le kellett zárni a szigeten.

A spanyol meteorológiai szolgálat arra figyelmeztetett, hogy a térségben újabb esőzések várhatók. (via MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.