Majdnem meglincseltek egy gyereket véletlenül elsodró nőt Encsen

Összetörték a járművét és kiverték a fogait anak a nőnek, aki szombaton véletlenül elsodort egy, az úttesten szabálytalanul közlekedő gyereket a Borsod megyei Encsen.

Fügöd a Google Street View-n

Az Index kérdésére a rendőrség megerősítette, hogy valóban történt ilyen eset a szombat délutáni órákban a település Fügöd nevű rézén.

„A sofőr autója elé egy, az út mentén parkoló gépjármű takarásából egy 5 éves kislány szaladt ki. Az asszony észlelve a gyermeket megpróbálta elrántani a gépjárműve kormányát, de az ütközést már nem tudta elkerülni. A balesetet követően a sofőr a helyszínen megállt és kiszállt gépjárművéből. Több helybeli a gyermek segítségére sietett, míg többen az asszonyt kezdték hibáztatni a történtekért, majd két férfi, egymást követően bántalmazta a nőt, valamint az autóját is megrongálták.”

A rendőrök a bejelentést követően néhány perccel a helyszínen voltak, lenyugtatták a kedélyeket, az összevert sofőrt pedig beültették az autójukba. A súlyos sérülést szenvedett gyereket a mentők helikopterrel szállították kórházba.

A rendőrség egy 19 és egy 27 éves helyi férfit állított elő és hallgatott ki, rongálás vétség, valamint garázdaság- és testi sértés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt.

Szeles András, Encs polgármestere is nyilatkozott az Indexnek. Szerinte

„Sajnos ez a szégyenteljes, felháborító, és szomorú eset is azt bizonyítja, hogy vannak olyan emberek a közösségben, akik az általános emberi együttélési szabályokat nem tudják betartani, kivetkőztek emberi mivoltukból és állatias módon viselkedtek, ez a viselkedés pedig mindenféleképpen elfogadhatatlan. Ez a közösség évek óta ott él, és nem várható, hogy a tagjai egyik pillanatról a másikra megváltozzanak. Én abban bízom, hogy akik bántalmazták a hölgyet a lehető legszigorúbb büntetést fogják kapni az eljárás végén. Azt kívánom a sérült kislánynak és a bántalmazott hölgynek, hogy minél hamarabb épüljenek fel testi és lelki sérüléseikből”.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.