Majdnem meglincseltek egy gyereket véletlenül elsodró nőt Encsen

2018 október 10., szerda 14:17
761

Összetörték a járművét és kiverték a fogait anak a nőnek, aki szombaton véletlenül elsodort egy, az úttesten szabálytalanul közlekedő gyereket a Borsod megyei Encsen.

Az Index kérdésére a rendőrség megerősítette, hogy valóban történt ilyen eset a szombat délutáni órákban a település Fügöd nevű rézén.

„A sofőr autója elé egy, az út mentén parkoló gépjármű takarásából egy 5 éves kislány szaladt ki. Az asszony észlelve a gyermeket megpróbálta elrántani a gépjárműve kormányát, de az ütközést már nem tudta elkerülni. A balesetet követően a sofőr a helyszínen megállt és kiszállt gépjárművéből. Több helybeli a gyermek segítségére sietett, míg többen az asszonyt kezdték hibáztatni a történtekért, majd két férfi, egymást követően bántalmazta a nőt, valamint az autóját is megrongálták.”

A rendőrök a bejelentést követően néhány perccel a helyszínen voltak, lenyugtatták a kedélyeket, az összevert sofőrt pedig beültették az autójukba. A súlyos sérülést szenvedett gyereket a mentők helikopterrel szállították kórházba.

A rendőrség egy 19 és egy 27 éves helyi férfit állított elő és hallgatott ki, rongálás vétség, valamint garázdaság- és testi sértés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt.

Szeles András, Encs polgármestere is nyilatkozott az Indexnek. Szerinte

„Sajnos ez a szégyenteljes, felháborító, és szomorú eset is azt bizonyítja, hogy vannak olyan emberek a közösségben, akik az általános emberi együttélési szabályokat nem tudják betartani, kivetkőztek emberi mivoltukból és állatias módon viselkedtek, ez a viselkedés pedig mindenféleképpen elfogadhatatlan. Ez a közösség évek óta ott él, és nem várható, hogy a tagjai egyik pillanatról a másikra megváltozzanak. Én abban bízom, hogy akik bántalmazták a hölgyet a lehető legszigorúbb büntetést fogják kapni az eljárás végén. Azt kívánom a sérült kislánynak és a bántalmazott hölgynek, hogy minél hamarabb épüljenek fel testi és lelki sérüléseikből”.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt