Újra Tarlós István lesz a Fidesz főpolgármester-jelöltje

politika
2018 október 10., 06:01
comments 317

A miniszterelnök szerdán bejelentette, hogy felkérte Tarlós Istvánt, hogy legyen a Fidesz főpolgármester jelöltje. Orbán Viktor szerint a kormány és a budapesti kerületek polgármesterei is ezt akarják. 

A miniszterelnök elmondta, hogy egy 60 tételből álló fejlesztési tervről állapodtak meg Tarlós Istvánnal. Elmondta, hogy egy közép-európai erőközpontot akar kiépíteni, amihez szerinte nélkülözhetetlen egy  népszerű és erős főpolgármester. Tarlós pedig pont ilyennek látja. Bejelentette, hogy létrehozzák a Budapesti Fejlesztési Tanácsot, amit társelnökségben a főpolgármesterrel együtt vezetnek. Ezért a szerdai kormányülésre is meghívták Tarlóst. 

Tarlós István elvállata a jelöltséget. Bár beszélt arról, hogy ezt augusztusban még mindezt nem tartotta volna valószínűnek, de most olyan biztosítékokat kapott a kormánytól, hogy még egy ciklusba bele mer vágni. 

Az egyik ilyen biztosíték volt, hogy marad a közvetlen főpolgármester-választás. 

Orbán Viktor és Tarlós István pogácsáznak
photo_camera Orbán Viktor és Tarlós István pogácsáznak a Városházán Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda / Szecsõdi Balázs/MTI/MTVA

A főpolgármester elmondta, hogy súlyos belső küzdelem után hozta meg a döntést, sokat gondolt arra, hogy lejárt az ideje, és inkább félreáll, hogy a saját életét élhesse. Mivel szerinte az ő ideje alatt botrány, félrecsúszás nem volt, ezért nyugodtan elmehetett volna, de közben rájött, hogy annyi mindent elkezdtek a kormánnyal, hogy azokat nem akarja félbe hagyni. Nem akar úgy járni, mint Demszky Gábor a 4-es metróval.

Tarlós a tárgyalásokat úgy értékelte, hogy ő csak megkötéseket fogalmazott meg a folytatáshoz, és szerinte ebben nem volt semmilyen zsarolási szándék. Az életkorával kapcsolatban megjegyezte, hogy 

ha Soros Györgynek 88 évesen még nemzetközi tervei vannak, akkor neki is lehet ambíciói 70 évesen.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.