Újra Tarlós István lesz a Fidesz főpolgármester-jelöltje

2018 október 10., szerda 6:01
339

A miniszterelnök szerdán bejelentette, hogy felkérte Tarlós Istvánt, hogy legyen a Fidesz főpolgármester jelöltje. Orbán Viktor szerint a kormány és a budapesti kerületek polgármesterei is ezt akarják. 

A miniszterelnök elmondta, hogy egy 60 tételből álló fejlesztési tervről állapodtak meg Tarlós Istvánnal. Elmondta, hogy egy közép-európai erőközpontot akar kiépíteni, amihez szerinte nélkülözhetetlen egy  népszerű és erős főpolgármester. Tarlós pedig pont ilyennek látja. Bejelentette, hogy létrehozzák a Budapesti Fejlesztési Tanácsot, amit társelnökségben a főpolgármesterrel együtt vezetnek. Ezért a szerdai kormányülésre is meghívták Tarlóst. 

Tarlós István elvállata a jelöltséget. Bár beszélt arról, hogy ezt augusztusban még mindezt nem tartotta volna valószínűnek, de most olyan biztosítékokat kapott a kormánytól, hogy még egy ciklusba bele mer vágni. 

Az egyik ilyen biztosíték volt, hogy marad a közvetlen főpolgármester-választás. 

Orbán Viktor és Tarlós István pogácsáznak a Városházán Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda / Szecsõdi Balázs/MTI/MTVA

A főpolgármester elmondta, hogy súlyos belső küzdelem után hozta meg a döntést, sokat gondolt arra, hogy lejárt az ideje, és inkább félreáll, hogy a saját életét élhesse. Mivel szerinte az ő ideje alatt botrány, félrecsúszás nem volt, ezért nyugodtan elmehetett volna, de közben rájött, hogy annyi mindent elkezdtek a kormánnyal, hogy azokat nem akarja félbe hagyni. Nem akar úgy járni, mint Demszky Gábor a 4-es metróval.

Tarlós a tárgyalásokat úgy értékelte, hogy ő csak megkötéseket fogalmazott meg a folytatáshoz, és szerinte ebben nem volt semmilyen zsarolási szándék. Az életkorával kapcsolatban megjegyezte, hogy 

ha Soros Györgynek 88 évesen még nemzetközi tervei vannak, akkor neki is lehet ambíciói 70 évesen.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt