Első fokon felmentették azt a gyáli fiút, akit a hatodikos iskolatársnője megerőszakolásával vádoltak

bűnügy
2018 október 11., 16:28

Felmentették azt a fiatalt, aki a vád szerint megerőszakolta hatodikos, kiskorú iskolatársnőjét, társai pedig segítséget nyújtottak neki ebben. De a bíróság szerint nem fenyegette a sértettet és nem tudott életkoráról. Az ítélet nem jogerős. 

A törvényszék ítélete szerint az elsőrendű, fiatalkorú vádlottat felmentették a tizenkettedik életévét be nem töltött személy ellen elkövetett szexuális erőszak vádja alól. Ugyanakkor a másodrendű, szintén fiatalkorú vádlottat, mint bűnsegédet, bűnösnek találták szexuális erőszak bűntettében, ezért őt a bíróság egy év fiatalkorúak fogházában letöltendő szabadságvesztésre ítélte, két év próbaidőre felfüggesztve, és pártfogó felügyeletét rendelte el.

A Pest Megyei Főügyészség vádiratával szemben a bíróság az elsőrendű vádlottnál erőszakot, minősített fenyegetést nem állapított meg. A bíróság által megállapított tényállás szerint a sértett nem tiltakozott a nemi cselekmény ellen, nem fenyegette őt a vádlott. 

Az ítélet szerint a bűncselekmény idején 15 éves elsőrendű vádlott nem tudott a kiskorú sértett életkoráról, azonban a 16 éves másodrendű vádlott igen, aki osztálytársa volt a sértettnek. A másodrendű vádlott bűnsegédként vett részt a bűncselekményben, ami enyhítő körülménynek számít. 

Az első- és másodrendű vádlottak és védőik az ítéletet tudomásul vették, az ügyész az elsőrendű vádlott esetében fellebbezést nyújtott be a bűnösség megállapítására és büntetés kiszabására, a másodrendű vádlottnál három munkanap gondolkodási időt kért. Az ítélet nem jogerős. (MTI)

Kiemelt videóink