Hat év börtönt kapott a bahamai horrorfesztivál szervezője

Többek között csalás miatt hat év börtönt kapott a Fyre Festival alapítója, Billy McFarland amit a  legexkluzívabb luxusfesztiválként hirdették a Bahama-szigeteken, amire 12 ezer dollár volt a belépő. 

Az ígért fellépők között volt a Blink-182, Major Lazer, Skepta, Disclosure és mások, a rendezvényt pedig olyan hírességek népszerűsítették, mint Instagram-sztár Kendall Jenner vagy Ja Rule. De fesztiválon azonban végül semmi nem úgy sült el, ahogy tervezték, kiderült, hogy a sziget nem is magánsziget, és van rajta egy település, ahol emberek laknak. A bulira pedig tolvajok szivárogtak be, akik több vendéget a kiraboltak. Ráadásul nem volt áram és víz, az ígért luxuslakosztályok helyett segélysátrakat kaptak, és azokat sem szerelték össze időben, nem voltak zárható értékmegőrzők, nem volt rendes kaja sem.

Az ítélethirdetés előtt McFarland azt mondta az áldozatoknak és családtagjaiknak, hogy marja a bűntudat. Mindennap azzal kellett élnie, hogy tönkretette a barátai életét. Beszélt arról is, hogy a börtönben szembe kellett néznie az erőszakkal. 

Billy McFarlandFotó: Mark Lennihan/AP

A férfi védői enyhítést próbáltak kérni. Arra hivatkoztak, hogy a férfinál nemrég bipoláris zavart állapítottak meg. De a bíró szerint ez nem mentség arra, amit tett. (Vice)

Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.