Korlátozná a bevándorlók boltjainak nyitvatartását az olasz belügyminiszter

külföld
2018 október 11., 20:17
comments 132

Matteo Salvini olasz belügyminiszter egy internetes videón kezdeményezte, hogy az „etnikai üzletek” esti zárásának időpontja 21 óra legyen, vagyis ne tarthassanak nyitva éjszaka. Vagyis megszüntetné a bevándorlók által működtetett olaszországi éjjel-nappali boltok éjszakai nyitvatartását.

Az észak-afrikai és ázsiai kereskedők által fenntartott vegyesboltok, kisebb élelmiszerüzletek és gyorsbüfék, eddig napi 24 órában nyitva tarthattak.

Matteo Salvini
photo_camera Matteo Salvini Fotó: TIZIANA FABI/AFP

Semmi bajom a külföldiek üzemeltette boltokkal, de korlátozni kell a nyitvatartásukat. Bizonyos üzletek zavart keltő személyeket vonzanak, részegeket, drogkereskedőket és másokat” - jegyezte be Matteo Salvini. Hozzátette, biztos benne, hogy sok olasz otthona közelében van ilyen üzlet, amelynek látogatói éjszakénként az utcán hangoskodnak, isznak és összepisálják a kapualjakat.

Matteo Salvini a rendelkezést a nevével fémjelzett migrációs és biztonsági törvénycsomagba akarja belefoglalni, amelyet az olasz államfő már aláírt, de a római parlament még módosító indítványokkal egészítheti ki.

A Liga vezetője azt is szorgalmazta hogy a bevándorlók üzletei számára a külföldi, esetleges kínai, arab vagy más nyelvű utcai névtábla mellett, kötelező legyen az olasz nyelvű üzletnév feltüntetése is. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.