Lecserélték az irtócéget, a két hónapos átmenet alatt elszaporodtak a patkányok Budapesten

Elszaporodtak a patkányok a nyár folyamán Budapesten, a legsúlyosabb egyedszám növekedést a VI. és VII. kerületben tapasztalták, írja a Napi.hu. A lap riportjában az okot is megfejti: 

47 év után lecserélte az irtással megbízott céget a főváros, a két hónapos átmeneti időszakban elmaradtak, vagy nem olyan intenzitással folytak a megelőző intézkedések mint korábban.

A Bábolnabiót váltó RNBH konzorcium vezetője, Reisinger Mátyás a lapnak elmondta, hogy "a Bábolnabió szerződésének lejárta és az ő új megbízásuk megkötése között lényegében nem irtotta senki a patkányokat."

"Elsősorban a csatornahálózatban nagy számban alakultak ki gócok," 

tette hozzá. Az irtást már megkezdték, 

"az elmúlt hetekben Budapest Főváros Kormányhivatala Népegészségügyi Főosztályának szakmai útmutatása mellett kezdtük meg a populáció visszaszorítását, melynek részeként a csatornakezelési technológiát a korábbiaktól eltérő módon végezzük. Az eredményes munkához biztosan több hónap szükséges." 

Hogy mennyi patkány él budapesti lakcímkártyával, nehéz megbecsülni. Reisinger szerint a fertőzött objektumok számának nyilvántartása adhat támpontot:

Ez az arány jelenleg a legfertőzöttebb belvárosi területeken 1 százalék körüli, 

a cél ennek az ötvenedrésze, 2 ezrelék. Az 1 százalékos fertőzöttség nagyságát a cégvezető azzal érzékeltette, hogy havonta jelenleg több mint ezer bejelentés érkezik hozzájuk.

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.