Lecserélték az irtócéget, a két hónapos átmenet alatt elszaporodtak a patkányok Budapesten

Budapest
2018 október 11., 6:37
comments 174

Elszaporodtak a patkányok a nyár folyamán Budapesten, a legsúlyosabb egyedszám növekedést a VI. és VII. kerületben tapasztalták, írja a Napi.hu. A lap riportjában az okot is megfejti: 

47 év után lecserélte az irtással megbízott céget a főváros, a két hónapos átmeneti időszakban elmaradtak, vagy nem olyan intenzitással folytak a megelőző intézkedések mint korábban.

A Bábolnabiót váltó RNBH konzorcium vezetője, Reisinger Mátyás a lapnak elmondta, hogy "a Bábolnabió szerződésének lejárta és az ő új megbízásuk megkötése között lényegében nem irtotta senki a patkányokat."

"Elsősorban a csatornahálózatban nagy számban alakultak ki gócok," 

tette hozzá. Az irtást már megkezdték, 

"az elmúlt hetekben Budapest Főváros Kormányhivatala Népegészségügyi Főosztályának szakmai útmutatása mellett kezdtük meg a populáció visszaszorítását, melynek részeként a csatornakezelési technológiát a korábbiaktól eltérő módon végezzük. Az eredményes munkához biztosan több hónap szükséges." 

Hogy mennyi patkány él budapesti lakcímkártyával, nehéz megbecsülni. Reisinger szerint a fertőzött objektumok számának nyilvántartása adhat támpontot:

Ez az arány jelenleg a legfertőzöttebb belvárosi területeken 1 százalék körüli, 

a cél ennek az ötvenedrésze, 2 ezrelék. Az 1 százalékos fertőzöttség nagyságát a cégvezető azzal érzékeltette, hogy havonta jelenleg több mint ezer bejelentés érkezik hozzájuk.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt