Minden negyedik magyar gyerek túlsúlyos

"A gyermekkori elhízás előfordulása 2010 óta hazánkban stabilizálódni látszik, de átlagosan még mindig minden negyedik gyermek túlsúlyos vagy elhízott és az arány jelentős régiós különbségeket mutat," írja az Elhízás világnapjára kiadott közleményében az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet. Az OGYÉI és a Magyar Diáksport Szövetség adatai szerint 

a  középiskolás évek végére átlagosan minden 30 tanulóból 1 súlyosan elhízott (3,3%).

A gyermekkori súlyos elhízás előfordulása Magyarországon átlagosan kb. 2,1%. Ez mintegy 

20 000 súlyosan elhízott gyermeket jelent, ami megfelel Hatvan város teljes lakosságának,

figyelmeztetnek. A súlyos elhízás előfordulása összefügg a család szociális és gazdasági helyzetével, írják. A legmagasabb előfordulási arány az Észak-Magyarországi és az Észak-Alföldi régiók produkálták, míg a legalacsonyabb százalékokat Közép-Magyarország. 

További jelentős probléma, hogy a túlsúly és az elhízás, valamint a következményesen megjelenő társbetegségek rendkívül nagy terhet jelentenek az egészségügyi ellátórendszer számára is. 

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.