Minden negyedik magyar gyerek túlsúlyos

"A gyermekkori elhízás előfordulása 2010 óta hazánkban stabilizálódni látszik, de átlagosan még mindig minden negyedik gyermek túlsúlyos vagy elhízott és az arány jelentős régiós különbségeket mutat," írja az Elhízás világnapjára kiadott közleményében az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet. Az OGYÉI és a Magyar Diáksport Szövetség adatai szerint 

a  középiskolás évek végére átlagosan minden 30 tanulóból 1 súlyosan elhízott (3,3%).

A gyermekkori súlyos elhízás előfordulása Magyarországon átlagosan kb. 2,1%. Ez mintegy 

20 000 súlyosan elhízott gyermeket jelent, ami megfelel Hatvan város teljes lakosságának,

figyelmeztetnek. A súlyos elhízás előfordulása összefügg a család szociális és gazdasági helyzetével, írják. A legmagasabb előfordulási arány az Észak-Magyarországi és az Észak-Alföldi régiók produkálták, míg a legalacsonyabb százalékokat Közép-Magyarország. 

További jelentős probléma, hogy a túlsúly és az elhízás, valamint a következményesen megjelenő társbetegségek rendkívül nagy terhet jelentenek az egészségügyi ellátórendszer számára is. 

November végén 476 újság, rádió, tévécsatorna és internetes oldal ajándékozta oda magát nemzetstratégiai közérdekből az új fideszes médiaalapítványnak, az eddiginél is jobban a kormány felé hajlítva a magyar nyilvánosságot.

A 444 nem közpénzből működik, és szerencsére senki sem tud bennünket a Fidesznek ajándékozni.

A hosszú távú, biztos működéshez viszont a te segítségedre is szükségünk van. Idén 50 millió forintot szeretnénk olvasóinktól összegyűjteni, 36 millió már összejött, ezt nagyon köszönjük!

Hogy elérjük a kitűzött célt, kérjük támogasd rendszeresen a 444-et!

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.