Öt évet kapott a sofőr, aki az országot járva szalmabálákat gyújtott fel

Elismerte a bűncselekményt, így tárgyalás nélkül miatt 5 év börtönre ítélte a Pécsi Járásbíróság azt a férfit, aki 2017-ben az ország több pontján is szalmabálákat gyújtott fel. A vádirat szerint a sofőrként dolgozó férfi az országot járta, "ezen alkalmakkor többször elhaladt olyan mezőgazdasági területek mellett, ahol nagyszámú szalmabálákat tároltak." 2017. októberében és novemberében négy helyen is, Alsónyéken, Csikóstöttösön, Gödrén, Mindszentgodisán, 

lefékezett, és gyufával felgyújtotta a bálákat.

Volt ahol egy rakodógép is leégett a szalmabálák mellett, a kár több mint 50 millió forint lett.

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.