Öt évet kapott a sofőr, aki az országot járva szalmabálákat gyújtott fel

bűnügy
2018 október 11., 05:01
comments 41

Elismerte a bűncselekményt, így tárgyalás nélkül miatt 5 év börtönre ítélte a Pécsi Járásbíróság azt a férfit, aki 2017-ben az ország több pontján is szalmabálákat gyújtott fel. A vádirat szerint a sofőrként dolgozó férfi az országot járta, "ezen alkalmakkor többször elhaladt olyan mezőgazdasági területek mellett, ahol nagyszámú szalmabálákat tároltak." 2017. októberében és novemberében négy helyen is, Alsónyéken, Csikóstöttösön, Gödrén, Mindszentgodisán,

lefékezett, és gyufával felgyújtotta a bálákat.

Volt ahol egy rakodógép is leégett a szalmabálák mellett, a kár több mint 50 millió forint lett.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.