Puzsér Róbert bejelentette: elindul Tarlós ellen a főpolgármesteri címért

Budapest
2018 október 11., 6:10
comments 623

Puzsér Róbert publicista, a Hír Tv volt műsorvezetője közleményben tudatta, hogy független jelöltként elindul a főpolgármester választáson: nem lesz egyik párt jelöltje sem, de számít minden párt támogatására. A publicista és műsorvezető a zászlóbontást egy videóval is megtolta. (Frissítés: a videót azóta levették.)

Mint írja, független jelöltként nem egyik vagy másik párt győzelméért fog dolgozni, „hanem egy élhető Budapest megteremtéséért: ezt jelenti a program alapját jelentő »Sétáló Budapest« koncepció”. Szerinte Budapest „ma egy élhetetlen város, aminek nincs arculata, ahol belefulladunk a szmogba, ahol nincs elég zöldfelület és ahol nincsenek valódi közösségi terek”.

„Tarlós István a vasbetonban, a robbanómotorban és természetesen az új Kádárban, Orbán Viktorban hisz. Tarlós István jó eséllyel 2019-ben is győzni fog, én azonban nem a személyét és nem a politikai pártját kívánom kihívni” – írja.

Puzsér a Sétáló Budapest tervét indítja el 2019 őszén Tarlós „kipufogógázban fuldokló vasbeton-Budapestjével szemben”, mint írja:

„Egy XXI. századi Budapest tervét, amely az ott élőknek épül, és nem azért, hogy Orbán Viktor a Budai Várból pillanthasson le az alattvalóira.”

Puzsér szerint a Budapestben rejlő potenciál Demszky Gábor és Tarlós István vezetése alatt csak nagyon alacsony színvonalon telesült. „Európa nagyvárosaiban járva olyan emberközpontú és zöld referenciát tapasztaltam, amely szeretném, ha a szülővárosomban is érvényesülne. Rájöttem azonban, hogy erre akár a halálom napjáig is várhatok, soha nem teljesül – azért indulok, hogy megvalósítsam” – mondja.

Egyetlen programpontja a Sétáló Budapest víziója: „legyen Budapest élhető és zöld, belső városrésze legyen összefüggően besétálható és teljesen autómentes!”

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt