24.hu: Tartalékos katonai szolgálatra kényszerítik a minisztériumokból kirúgott tisztviselőket

Új fejezet kezdődik a 444 életében.
Érdekel

A 24.hu értesülései szerint a kormány egyszerre tervez 9-10 ezer fős leépítést a minisztériumok dolgozói állományában, és komoly bővülést a honvédség létszámában. Ezt a két célt pedig egyszerre szeretnék elérni azzal, hogy rákényszerítik a kirúgott dolgozók egy részét, hogy álljanak be tartalékosnak, és ez alól a nők számára sem lesz kibúvó.

A 24.hu forrásai arról számoltak be, hogy a kirúgottak közül az 50 éves kor alattiak többségének kínálnak majd más munkalehetőséget, de csak akkor, ha beállnak tartalékosnak a honvédséghez, vagy katasztrófavédelmi szolgálatot vállalnak. A dolgozók válogatásához már le is kellett adniuk a bizonyítványaik és jogosítványuk másolatát a kirúgásra váróknak, és lesz orvosi vizsgálat is.

Akik nem tudnak elhelyezkedni a versenyszférában, azok valószínűleg kénytelenek lesznek beletörődni, hogy az állami fenntartású területek hiányszakmáiba irányítják őket. Ezek pedig elsősorban a szociális ügyet és az egészségügyet jelenti. Budapesten és Pest megyében van a legnagyobb kereslet kórházi ápolóra, műtőssegédre és gyermekgondozókra.

A most kirúgott minisztériumi dolgozók átképzését finanszírozza a költségvetés, de csak akkor, ha az érintett aláírta a tartalékos katonai szerződését is a honvédséggel.

A honvédség szabályzata szerint a tartalékosokat a kiképzésük után bármikor behívhatják, legfeljebb évente 20 napra. Ezért évente bruttó 130 ezer forintot kapnak, ez azonban nem volt elég vonzó, nem tudták érdemben növelni a tartalékosok létszámát. Na de majd most. (24.hu)

Olvastátok, láttátok, hogy milyen világ lett itt. A járvány miatt fogynak a reklámok, a kormány miatt fogynak az újságok. Ebben a helyzetben a mi jövőnk is bizonytalanabbá vált, mint az elmúlt 7 évben bármikor. Ha folytatni akarjuk, akkor új fejezetet kell nyitnunk a 444 történetében.

Mi kitartóan mutatjuk, hogy milyen világ van. A szűkülő magyar nyilvánosság miatt most még fontosabb, hogy maradjon Magyarországon megbízható hírforrás. Olyan újságírók, akik megírják az igazat. Ehhez viszont - a ti segítségetekkel - változnunk kell.

Lépj a Körön belülre, regisztrálj, és járulj hozzá az újság működéséhez, cserébe még jobb, erősebb, nagyobb 444-et kapsz!

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.