250 millió is elég lett volna, hogy ne váljon no go zónává a Honvédkórház

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Közel száz, a birtokukba jutott levélből idéz a hvg.hu, melyeket a Honvédkórház parancsnokának, Kun Szabó Istvánnak küldtek az intézményben uralkodó, tarthatatlan állapotokról. A dokumentumokban egészen elképesztő körülményekről számolnak be a levélírók, többük felhívja a parancsnok figyelmét arra, hogy a felszerelés hiánya, a rossz állapotban lévő műszerek és a személyzet túlterheltsége már a betegápolást veszélyezteti. 

„Minden nap úgy lépek be, hogy fél lábbal a börtönben érzem magam, mert ilyen körülmények között csak a szerencsén múlik, hogy ne forduljon elő olyan eset, ami miatt adott esetben le is csukhatnak, de minimum 1-2 évre eltiltanak a szakmámtól. Akkor pedig miből tartom el a gyerekeimet?” 

- ilyen és ehhez hasonló panaszokból rengeteg érkezett Kun Szabóhoz, akiről úgy hírlik, nagyon jó kapcsolatot ápol a fideszes felsővezetéssel. 

A hvg.hu arról ír, úgy havi 10 millió forint is elég lett volna, hogy a Honvédkórház ne kerüljön az összeomlás szélére, de hiába a figyelmeztető levelek, és hiába volt a Zacher Gábor körüli botrány is, az intézmény szó szerint a szakadék szélére került. Információik szerint az orvos 2015-ös kinevezése és 2018 szeptemberi távozása között legalább 30 levelet írt a múlt héten lemondott orvosigazgatón keresztül az intézmény éppen aktuális parancsnokának, a centrumvezető főorvoson túl az SBC korábbi vezető ápolója ennél is többször, a lap szerint hetvenszer fordult a parancsnokhoz a szakdolgozók érdekében. Kun Szabó István pozícióját sem a körülmények, sem a botrányok nem rengették meg.

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.