250 millió is elég lett volna, hogy ne váljon no go zónává a Honvédkórház

2018 október 12., péntek 11:30
112

Közel száz, a birtokukba jutott levélből idéz a hvg.hu, melyeket a Honvédkórház parancsnokának, Kun Szabó Istvánnak küldtek az intézményben uralkodó, tarthatatlan állapotokról. A dokumentumokban egészen elképesztő körülményekről számolnak be a levélírók, többük felhívja a parancsnok figyelmét arra, hogy a felszerelés hiánya, a rossz állapotban lévő műszerek és a személyzet túlterheltsége már a betegápolást veszélyezteti.

„Minden nap úgy lépek be, hogy fél lábbal a börtönben érzem magam, mert ilyen körülmények között csak a szerencsén múlik, hogy ne forduljon elő olyan eset, ami miatt adott esetben le is csukhatnak, de minimum 1-2 évre eltiltanak a szakmámtól. Akkor pedig miből tartom el a gyerekeimet?”

- ilyen és ehhez hasonló panaszokból rengeteg érkezett Kun Szabóhoz, akiről úgy hírlik, nagyon jó kapcsolatot ápol a fideszes felsővezetéssel.

A hvg.hu arról ír, úgy havi 10 millió forint is elég lett volna, hogy a Honvédkórház ne kerüljön az összeomlás szélére, de hiába a figyelmeztető levelek, és hiába volt a Zacher Gábor körüli botrány is, az intézmény szó szerint a szakadék szélére került. Információik szerint az orvos 2015-ös kinevezése és 2018 szeptemberi távozása között legalább 30 levelet írt a múlt héten lemondott orvosigazgatón keresztül az intézmény éppen aktuális parancsnokának, a centrumvezető főorvoson túl az SBC korábbi vezető ápolója ennél is többször, a lap szerint hetvenszer fordult a parancsnokhoz a szakdolgozók érdekében. Kun Szabó István pozícióját sem a körülmények, sem a botrányok nem rengették meg.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt