833 gyerekkatonákat engedett szabadon egy nigériai milícia

Az iszlamista Boko Haram ellen harcoló CJTF - Egyesített Civil Erők nevű milícia 833 gyereket engedett szabadon, számolt be az UNICEF-re hivatkozva a Reuters. A szervezet szerint az északkelet-nigériai Borno állam fővárosában, Maiduguriban elengedett fiatalok mellett akár további 2000 gyerek lehet még a fegyveres csoportnál. A CJTF 2017 szeptemberében vállalta, hogy

felhagynak a gyerekkatonák toborzásával, és szabadon engedik a soraikban harcoló gyerekeket.

Az UNICEF eddig több mint 8700, fegyveres csoportoktól kimentett gyerek társadalmi visszailleszkedését támogatta tavaly óta az országban. A program része a családtagok felkutatása, a gyerekek hazajuttatása, a pszichoszociális támogatás, és oktatás is. 

November végén 476 újság, rádió, tévécsatorna és internetes oldal ajándékozta oda magát nemzetstratégiai közérdekből az új fideszes médiaalapítványnak, az eddiginél is jobban a kormány felé hajlítva a magyar nyilvánosságot.

A 444 nem közpénzből működik, és szerencsére senki sem tud bennünket a Fidesznek ajándékozni.

A hosszú távú, biztos működéshez viszont a te segítségedre is szükségünk van. Idén 50 millió forintot szeretnénk olvasóinktól összegyűjteni, 36 millió már összejött, ezt nagyon köszönjük!

Hogy elérjük a kitűzött célt, kérjük támogasd rendszeresen a 444-et!

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.