833 gyerekkatonákat engedett szabadon egy nigériai milícia

külföld
2018 október 12., 15:51
comments 40

Az iszlamista Boko Haram ellen harcoló CJTF - Egyesített Civil Erők nevű milícia 833 gyereket engedett szabadon, számolt be az UNICEF-re hivatkozva a Reuters. A szervezet szerint az északkelet-nigériai Borno állam fővárosában, Maiduguriban elengedett fiatalok mellett akár további 2000 gyerek lehet még a fegyveres csoportnál. A CJTF 2017 szeptemberében vállalta, hogy

felhagynak a gyerekkatonák toborzásával, és szabadon engedik a soraikban harcoló gyerekeket.

Az UNICEF eddig több mint 8700, fegyveres csoportoktól kimentett gyerek társadalmi visszailleszkedését támogatta tavaly óta az országban. A program része a családtagok felkutatása, a gyerekek hazajuttatása, a pszichoszociális támogatás, és oktatás is.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.