Gyurcsány: Ma Magyarország legnagyobb ellenfele ez a kormány, ez a kormányfő

2018 október 12., péntek 16:43
211

A miskolci Európa-téren tartotta a DK az "Ellenállás" országjáró következő állomását. Az MTI szerint kétszáz fős hallgatóság előtt Gyurcsány Ferenc kijelentette: 

"Magyarország fő problémája, hogy az emberek élete nincs biztonságban,  Magyarországnak az igazi kihívás nem a menekültkérdés, a kormány veszélyezteti a hétköznapokat." 

A pártelnök szerint sokan változást reméltek a választásoktól, azt várták, hogy "mi, európai magyarok leszünk többségben, hogy visszavihetjük az országot abba a közösségbe, ahová évszázadok óta tartozunk. Nem így lett, ugyanakkor Európában többségben vagyunk." Gyurcsány szerint Orbán hazudik, mikor Magyarország bevándorlóországgá válásáról beszél, a DK vezetője szerint 

"nem ez ma Magyarország legnagyobb problémája, ide senki nem akar jönni, hanem innen akarnak elmenni. Nem a kerítés állította meg a menekültáradatot, hanem az unió és Törökország, Olaszország és néhány afrikai ország megállapodása."

Gyurcsány szerint nincs más választás csak az ellenállás. Szerinte

"az, hogy hogyan viselkedik egy ország vezetése, az példát mutat. Ez a kormány viszont ma a bűnt tette törvénnyé, a törvénytelenséget tette joggá". 


"Ma Magyarország legnagyobb ellenfele ez a kormány, ez a kormányfő," zárta beszédét.

A térség fideszes országgyűlési képviselője sajtótájékoztatót tartott Gyurcsány Ferenc városba látogatása okán. Hubay Györgytől egyetlen mondatot idézünk, szerinte

"Gyurcsány Ferenc erőlködik, mint a béka a kocsonyában, hogy maga mögé sorakoztassa az embereket, akik kinyilvánították: nem akarnak egy Gyurcsány-féle bevándorló országot."   

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt