Orbán Viktor úgy megigazította a nyakkendőjét, mintha még mindig hordaná

POLITIKA
2018 október 12., 12:52
comments 252

Nehéz lenne nem észrevenni, hogy a miniszterelnök lassan teljesen elhagyja a nyugatias öltözék egyik kulcsdarabját, a gyarmatosítók és az imperialisták egyik fontos szimbólumát, a nyakkendőt. Lehet, hogy szorította a nyakát, ez sem lenne meglepő, de valószínűbb, hogy ez a fajta fashion statement egy kinyilatkoztatás a hanyatló Nyugat felé, afféle láncledobás, a demokratikus államformát komolyabban vevő országok által fejben kiosztott csicskaigazolvány ünnepélyes leadása, egy óriási hátraarc az öngyűlölő magyarságtudatnak. Ezzel azonban az egyik kedvenc pótcselekvéséről is le kell mondania, nevezetesen az indokolatlanul gyakori nyakkendőigazgatásról. 

photo_camera Fotó: ATTILA KISBENEDEK/AFP
photo_camera Fotó: JOHN THYS/AFP
Orbán Viktor Matteo Salvinivel 2018. augusztus 28-án, milánói találkozójuk után.
photo_camera Fotó: MARCO BERTORELLO/AFP

Mostanában azonban már ha csak teheti, nem viseli ezt a fránya kiegészítőt, és bár amikor Tarlós Istvánhoz indult, hogy közös sajtótájékoztatót tartsanak, még a nyakában volt - kiengedve, de végül teljesen lekerült. Ez azonban nem tántorította el attól, hogy a tőle megszokott mozdulatokkal igazgassa.

link Forrás

Orbán Viktor ugyanakkor még megválogatja, hova milyen üzenetet küld: Brüsszelben azért csak felkerült a nyakkendő, de amikor Matteo Salvini olasz szélsőjobboldali belügyminisztert látogatta meg Milánóban, látványosan lelazult

link Forrás

Érdemes megfigyelni, ki volt a legjobban résen, hogy a miniszterelnök úr kedvére tegyen: a legfifikásabb early responder-díj pedig nem másnak, mint Rogán Antalnak jár, aki Boross Péter köszöntésén már az új magyar kormánydivat szerint jelent meg.  Kicsit későn kapcsolt Németh Szilárd, pedig ha valaki, ő igazán lelkesedik a laza magyar öltözködésért, a mackónadrágért és a Schobert Norbert nyaralni megy típusú rövidnadrágokért, és nem fordít hátat a pecsétes pólónak sem - ha magyar kolbász hagy nyomot rajta. Mindenesetre legfrissebb közös képükön már ő is az új magyar férfidivat szerint öltözködik.

link Forrás

FRISSÍTÉS: Elnézést, nagyon fontos,:az igazi first responder valójában maga Németh Szilárd, aki már a választás napján, a Csepelre látogató miniszterelnök szeme láttára, színpadias mozdulattal tépte le magáról a béklyót szimbolizáló nyakkendőt.

link Forrás

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.