Orbán Viktor úgy megigazította a nyakkendőjét, mintha még mindig hordaná

Rendkívüli hírlevél
Amit 2021-ben azonnal tudni kell.

Nehéz lenne nem észrevenni, hogy a miniszterelnök lassan teljesen elhagyja a nyugatias öltözék egyik kulcsdarabját, a gyarmatosítók és az imperialisták egyik fontos szimbólumát, a nyakkendőt. Lehet, hogy szorította a nyakát, ez sem lenne meglepő, de valószínűbb, hogy ez a fajta fashion statement egy kinyilatkoztatás a hanyatló Nyugat felé, afféle láncledobás, a demokratikus államformát komolyabban vevő országok által fejben kiosztott csicskaigazolvány ünnepélyes leadása, egy óriási hátraarc az öngyűlölő magyarságtudatnak. Ezzel azonban az egyik kedvenc pótcselekvéséről is le kell mondania, nevezetesen az indokolatlanul gyakori nyakkendőigazgatásról. 

Fotó: ATTILA KISBENEDEK/AFP
Fotó: JOHN THYS/AFP
Fotó: MARCO BERTORELLO/AFP

Mostanában azonban már ha csak teheti, nem viseli ezt a fránya kiegészítőt, és bár amikor Tarlós Istvánhoz indult, hogy közös sajtótájékoztatót tartsanak, még a nyakában volt - kiengedve, de végül teljesen lekerült. Ez azonban nem tántorította el attól, hogy a tőle megszokott mozdulatokkal igazgassa.

Orbán Viktor ugyanakkor még megválogatja, hova milyen üzenetet küld: Brüsszelben azért csak felkerült a nyakkendő, de amikor Matteo Salvini olasz szélsőjobboldali belügyminisztert látogatta meg Milánóban, látványosan lelazult

Érdemes megfigyelni, ki volt a legjobban résen, hogy a miniszterelnök úr kedvére tegyen: a legfifikásabb early responder-díj pedig nem másnak, mint Rogán Antalnak jár, aki Boross Péter köszöntésén már az új magyar kormánydivat szerint jelent meg.  Kicsit későn kapcsolt Németh Szilárd, pedig ha valaki, ő igazán lelkesedik a laza magyar öltözködésért, a mackónadrágért és a Schobert Norbert nyaralni megy típusú rövidnadrágokért, és nem fordít hátat a pecsétes pólónak sem - ha magyar kolbász hagy nyomot rajta. Mindenesetre legfrissebb közös képükön már ő is az új magyar férfidivat szerint öltözködik.

FRISSÍTÉS: Elnézést, nagyon fontos,:az igazi first responder valójában maga Németh Szilárd, aki már a választás napján, a Csepelre látogató miniszterelnök szeme láttára, színpadias mozdulattal tépte le magáról a béklyót szimbolizáló nyakkendőt.