Pénteken házasodott össze az első azonos nemű pár Ausztriában

A bécsi polgármesteri hivatal közölte:

pénteken először házasodott össze egy azonos nemű pár Ausztriában.

A bejelentés szerint két nő mondta ki egymásnak az igent az egyik polgármesteri hivatalban kötötték meg, egy magánszertartáson. Az esküvőt a hivatal történelmi lépésnek nevezte és sok boldogságot kívánt a párnak.

Sajtóértesülések szerint az ő ügyük volt az egyik első, amely az alkotmánybíróság elé került. A testület tavaly decemberen döntött a javukra. Az esküvőre egy nappal azután került sor, hogy 

a jobboldali osztrák kormánykoalíció bejelentette: elfogadják az alkotmánybíróság döntését, nem ellenkeznek tovább.

Ausztriában 2010 óta ismerik el hivatalosan az azonos neműek élettársi kapcsolatát, házasságra január elseje óta léphetnek.

November végén 476 újság, rádió, tévécsatorna és internetes oldal ajándékozta oda magát nemzetstratégiai közérdekből az új fideszes médiaalapítványnak, az eddiginél is jobban a kormány felé hajlítva a magyar nyilvánosságot.

A 444 nem közpénzből működik, és szerencsére senki sem tud bennünket a Fidesznek ajándékozni.

A hosszú távú, biztos működéshez viszont a te segítségedre is szükségünk van. Idén 50 millió forintot szeretnénk olvasóinktól összegyűjteni, 36 millió már összejött, ezt nagyon köszönjük!

Hogy elérjük a kitűzött célt, kérjük támogasd rendszeresen a 444-et!

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.