Pénteken házasodott össze az első azonos nemű pár Ausztriában

külföld
2018 október 12., 18:41

A bécsi polgármesteri hivatal közölte:

pénteken először házasodott össze egy azonos nemű pár Ausztriában.

A bejelentés szerint két nő mondta ki egymásnak az igent az egyik polgármesteri hivatalban kötötték meg, egy magánszertartáson. Az esküvőt a hivatal történelmi lépésnek nevezte és sok boldogságot kívánt a párnak.

Sajtóértesülések szerint az ő ügyük volt az egyik első, amely az alkotmánybíróság elé került. A testület tavaly decemberen döntött a javukra. Az esküvőre egy nappal azután került sor, hogy 

a jobboldali osztrák kormánykoalíció bejelentette: elfogadják az alkotmánybíróság döntését, nem ellenkeznek tovább.

Ausztriában 2010 óta ismerik el hivatalosan az azonos neműek élettársi kapcsolatát, házasságra január elseje óta léphetnek.

Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.