Pénteken házasodott össze az első azonos nemű pár Ausztriában

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

A bécsi polgármesteri hivatal közölte:

pénteken először házasodott össze egy azonos nemű pár Ausztriában.

A bejelentés szerint két nő mondta ki egymásnak az igent az egyik polgármesteri hivatalban kötötték meg, egy magánszertartáson. Az esküvőt a hivatal történelmi lépésnek nevezte és sok boldogságot kívánt a párnak.

Sajtóértesülések szerint az ő ügyük volt az egyik első, amely az alkotmánybíróság elé került. A testület tavaly decemberen döntött a javukra. Az esküvőre egy nappal azután került sor, hogy 

a jobboldali osztrák kormánykoalíció bejelentette: elfogadják az alkotmánybíróság döntését, nem ellenkeznek tovább.

Ausztriában 2010 óta ismerik el hivatalosan az azonos neműek élettársi kapcsolatát, házasságra január elseje óta léphetnek.

A 2018-as országgyűlési választáson elmaradt az ellenzéki összefogás, a Fidesz pedig újra kétharmados többséget szerzett. Az ide vezető titkos tárgyalásokról, és a színfalak mögött zajló belső küzdelmekről szól a MAKRO legfrissebb száma. Magyari Péter, a 444 egyik legismertebb oknyomozó újságírója hónapok át készített háttérinterjúkat a hazai politikai élet legbefolyásosabb szereplőivel, és ezek alapján keresi a választ a magyar demokrácia alapkérdésre: “Leváltható-e még választásokon a kormány?”

Megveszem a Makrót
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.